Vinterodling i Nyhetsmorgon - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Vinterodling i Nyhetsmorgon

I morse var jag med i Nyhetsmorgon i TV4 och berättade om min vinterodling. Det var så kul! Mina grönsaker gjorde sig fint i rutan och jag hoppas att många blir nyfikna på att prova efter att ha sett inslaget. Här kan du se klippet om du missade på morgonen.

Sara i närbild i Nyhetsmorgons tv-ruta.

 

Tjoho! Jag startade dagen med ännu ett besök på TV4 och Nyhetsmorgon. Idag var det dags att prata om min vintriga grönsaksodling. Jag lyckades köra upp till Stockholm igår med ett helt gäng härliga grönsaker som jag förberett redan förra veckan. Allt såg så himla fint ut.

Helt ärligt var det bra att ingen provsmakade. För jag kom på att jag gett grönsakerna en ordentlig giva kissvatten vid omplanteringen så de skulle se extra fina och härliga ut vid inspelningen, don't tell anyone... Det gjorde i alla fall susen! Tack lilla Loa för att du är så flitig på pottan.

Se hela inslaget här nedan:

 

 

Om du blir nyfiken och ännu inte köpt boken Vinterodling kan du göra det i min webbutik: Vinterodling – Skörda när det är kallt. 

Och om du vill ha en snabbguide till hur du kan odla grönsaker för fin skörd när det är kallt så har jag öppnat upp en av mina artiklar den här veckan så du kan läsa en bra sammanfattande text. Läs här: Nybörjarodling – Att odla sent på året. Övriga längre artiklar kan du läsa som medlem på sarabackmo.se.

 

Fröerna i min kollektion Så året runt

Under hela september får du 10% rabatt på alla fröer i sortimentet Så året runt när du handlar via Odla.nu. För att få rabatten måste du gå in i webbutiken via den här länken: Sara Bäckmos fröer hos odla.nu och sedan ange koden saraodla10 i kassan. Det är för att ditt köp ska kunna spåras och få den rabatt du ska ha.

Medlemmar här på sarabackmo får ett extra fint erbjudande på hela 20 % rabatt på frösortimentet. Läs mer på Medlemserbjudande september.

Det går förstås lika fint att så fröer från andra leverantörer också. Utbudet av sorter som är köldtåliga är fint hos många av våra svenska fröfirmor och säkert har du ett helt gäng hemma - utan att du ens vet om det.

 

Närbild av vintersallat som Sara håller upp i Nyhetsmorgon.

Vintersallat är en av mina superfavoriter i vinterodlingen.

 

Förra gången jag var med i Nyhetsmorgon var i anslutning till att min första bok, Skillnadens Trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi, släpptes våren 2016. Det inslaget kan du se här:

 

Vi har riktigt härliga dagar i stora delar av landet nu. Passa på att så något, för skörd senare i höst/tidig vinter eller på andra sidan årsskiftet. Mina favoriter just nu är vintersallat, spenat, ärtskott och vinterportulak. Heja alla vinterodlare!
/Sara Bäckmo

19. september 2018