Stäng menyn

Råstekta kålblad i vin

Ett läckert tillbehör som passar det mesta. Vilken kål som helst blir lite extra intressant med ett sting av vitlök och vin. Mums!

En gjutjärnsgryta fylld av läckert krispiga kålblad.
Ingredienser
  • ett knippe blandade kålblad
  • vitlök
  • vitt vin
  • salt
  • smör

En läcker sidorätten där vilka kålblad som helst kan användas. Helst späda blad av sorter med kraftiga bladverk, som vitkål, rödkål, grönkål, broccoli och svartkål, eller större blad från asiatisk skål, som pak choi, komatsuna, salladskål och kailaan.

Gör så här:
Dela större blad i mindre bitar.
Hetta upp en panna och lägg i en stor klick smör.
Lägg i kålbladen tillsammans med vitlök.
Stänk över lite vin och smaka av med salt.
Bladen ska inte steka länge, bara bli lite mjuka.

Stekta kålblad är jättegott till de flesta rätter.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth