Sök
Kom igång med en egen surdeg! För att starta en surdeg till bröd behövs en surdegsgrund som gör att bröddegen jäser fint. Så här gör du din egen surdegsgrund.
Använd hemodlade russin eller köpta och gör en fiffig vildjäst till bröd. Russinjäst ger bra krut i degen och en mycket fin och speciell smak till det färdiga brödet. Så här gör du.
Gör din egen grönsaksbuljong - helt fri från onödiga tillsatser. En smakbomb av koncentrerade grönsaker. Gör grunden med svamp för extra fyllig buljong. Enkelt och klimatsmart.
Snabbt och enkelt att laga och försvinnande gott att äta. Passar till det mesta och kan också användas om ersättare till kött i vissa rätter. Gott av svamp!
Ett bra svamp-år kan du använda skogens skörd för att göra egen svampsoja. Såsen är väldigt god till grönsaker, mat eller som buljong i olika rätter. Den är frisk och fräsch och smakar mycket.
Bostongurka kan göras av både slanggurka och inläggningsgurka. Det blir ett gott tillbehör till många rätter. Gör en sats och dela upp i många små burkar så räcker inläggningen länge.
Både skogens vilda svamp och odlad svamp från trädgården kan användas till färs. Den är god och användbar och kan dessutom frysas.
Torkade tomater är goda att marinera i olja. Gott på smörgås, i sallad, på pizza och som ingrediens i och på all möjlig mat. Så här gör du.
Skillnadens insaltade tomater är gott på smörgås och som tillbehör till maten. Som färska - fast salta - fast med bättre hållbarhet.
En god svamp med smak av vitlök, att servera till det mesta. Använd odlad svamp eller svamp från skogen.