Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.
Det är alltid tid för rotsaker. Puré eller mos på ljuvligt söt och mild palsternacka är en återkommande favorit hos oss.
Goda marmelader är nog trädgårdsskafferiets grädde på moset. Så lyxig varenda macka blir med söt, seg marmelad av egen skörd!
Bröd som jäser långsamt och sedan gräddas i långpanna ger dig både riktigt saftiga smörgåsar och tid till annat. Smaksätt brödet med trädgårdens grönsaker.
Bönsallad är verkligen det perfekta tillbehöret för mycket trädgårdsmat. Med mozarella, lite tomater och en god dressing blir det en lyxvariant som går på ett kick!
Stekta grönsaker borde vara stående på menyn hos hemmaodlaren. Vilken perfekt rätt att göra av det som finns tillhands! Ät som smakrikt tillbehör eller servera med nudlar till huvudrätt.
Egen grönkålspesto med pumpakärnor. En riktigt god röra att njuta av året om. Därtill klimatsmart - flera av ingredienserna kan vi odla själva i våra egna trädgårdar.
Här är ett av mina absoluta favoritrecept. Lyxig fiskgratäng med gott mos från trädgårdens rotsaker!
Pyttipanna kan vara det allra enklaste att laga. En bra bas av rotsaker i säsong kan kompletteras med tillbehör som lax, kött, ost eller bönor.
Den här rosmaringravade strömmingen, som mer smakar som inlagd sill, är en spännande smak att ställa på julbordet.