Shopping cart
Meny
  • Startsida
  • Skillnadens Trädgård - blogg
  • Saras artiklar - medlemsinnehåll
  • Bli medlem på Sarabackmo.se
  • Skillnadens mat - recept
  • Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik
  • Webbutik
  • Frågor & svar
  • Information & kontakt
  • Logga in
    • Svenska
      • Norsk
      • English
En skål med ljusgrönt grönsakssalt.
13. mars 2023

Vårens första löksalt

Ört- eller grönsakssalt är ett fint sätt att ta vara på grönsaker och blast som blir över. 

Läs mer
Ett rustikt bröd ligger på ett träbord tillsammans med sparris och mjöl.
01. mars 2023

Kalljäst bröd med sparris och speltsikt

Kan du tänka dig något mer lyxigt än rustikt, saftigt bröd med sparris i? För dig som gillar riktigt bra bröd är det ett måste att testa!

Läs mer
En hand håller i en sockersked med florsocker och pudrar över en semla.
19. februari 2023

Semlor med squash

Semla, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle. Kär bulle har många namn - och många recept. Mitt innehåller squash och gör dem saftiga och goda!

Läs mer
På ett nött träbord står en tallrik med rotsakssoppa, toppad med vit yoghurt, persilja och bönor.
16. februari 2023

Godaste grytan på rotsaker

De bästa grönsaksrätterna går att variera i oändlighet. Den här rotsaksgrytan är den läckraste jag ätit och kan innehålla vad som helst i rotväg.

Läs mer
Läcker falafel av bondbönor i pitabröd står uppradade.
15. februari 2023

Falafel gjord på bondbönor

Torkade bondbönor är lätta att lagra under vintern. Vi äter gärna falafel gjord på bondbönor och passar på att göra stor sats. Resterna åker i frysen till en dag när lunchen behöver gå fort.

Läs mer
Fina piroger i en korg med duk.
07. februari 2023

Ryska piroger med rotselleri och potatis

Vi skulle kunna äta mycket mer pirog! Precis som soppa och paj är det en perfekt rätt att fylla med läckra grönsaker från trädgården. Här är en riktigt god variant med rotselleri.

Läs mer
En mörk tallrik med färgrik pytt och ett stekt ägg.
30. januari 2023

Rotsakspytt med svamp och svartkål

Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.

Läs mer
En skål med ljusgul puré av palsternacka står på ett träbord. Purén är toppad med gräslök och under ligger en syrenlila linneduk.
30. januari 2023

Puré på palsternacka

Det är alltid tid för rotsaker. Puré eller mos på ljuvligt söt och mild palsternacka är en återkommande favorit hos oss.

Läs mer
Ett helt frukostbord med mackor, ägg, müsli och morotsmarmelad.
24. januari 2023

Morotsmarmelad

Goda marmelader är nog trädgårdsskafferiets grädde på moset. Så lyxig varenda macka blir med söt, seg marmelad av egen skörd!

Läs mer
Ett stort bröd ligger delat i fyrkantiga bitar på ett bord bredvid färsk fänkål. Två händer bryter en bit.
23. januari 2023

Bröd i långpanna med morot och fänkål

Bröd som jäser långsamt och sedan gräddas i långpanna ger dig både riktigt saftiga smörgåsar och tid till annat. Smaksätt brödet med trädgårdens grönsaker.

Läs mer

Kategori

  • Årstid: Höst
  • Årstid: Sommar
  • Årstid: Vår
  • Årstid: Vinter
  • Baljväxter
  • Bladgrönsaker
  • Bröd
  • Dryck
  • Fika & efterrätter
  • Fisk
  • Frukt & bär
  • Grönsaksfrukter
  • Huvudrätt
  • Inläggningar
  • Kål
  • Kött
  • Lök
  • Övrigt
  • Röror
  • Rotsaker
  • Soppor
  • Sylt & marmelad
Facebook
Youtube
Instagram
Podcast