Shopping cart
Meny
  • Startsida
  • Skillnadens Trädgård - blogg
  • Saras artiklar - medlemsinnehåll
  • Skillnadens mat - recept
  • Skillnadens blommor
  • Frågor & svar
  • Webbutik
  • Bli medlem på sarabackmo.se
  • Information & kontakt
  • Logga in
    • Svenska
      • Norsk
      • English
Broccolisoppa i en svart soppskål. Vid sidan syns hackad persilja och broccolibuketter.
02. mars 2021

Broccolisoppa med potatis och purjolök

En god och krämig soppa av broccoli, potatis och purjolök är lätt som en plätt att göra. Beroende på årstid görs den med färska eller frysta grönsaker, lika god med vilket som.

Läs mer
Marängsviss med blåbär
26. februari 2021

Blåbärsviss

Man blir aldrig för stor för marängsviss! Den här blåbärs-svissen är något av det godaste jag smakat men kan så klart varieras efter eget favoritbär. En lättfixad efterrätt för liten och stor som passar både till vardags och till fest.

Läs mer
En hand håller i en sockersked med florsocker och pudrar över en semla.
16. februari 2021

Semlor med squash

Semla, fastlagsbulle eller fettisdagsbulle. Kär bulle har många namn - och många recept. Mitt innehåller squash och gör dem saftiga och goda!

Läs mer
Filbunkeskålar med grön ärtsoppa toppade med ärtskott och pumpakärnor.
10. februari 2021

Grön ärtsoppa

Grön ärtsoppa är en av de enklaste, godaste och billigaste soppor du kan tillaga. Toppa med krispiga ärtskott och pumpakärnor och varför inte en klick crême fraiche eller fetaost? Funkar fint både till vardags och till fest!

Läs mer
På ett grått träbord står en skål med spagetti med krämig grön sås. Knallgröna ärtor ligger i skålen och runtomkring.
09. februari 2021

Pasta med sås på spenat och ädelost

Den här pastarätten är stående på vår meny. Och det borde den vara hos fler, inte minst odlande barnfamiljer! Ädelost och spenat är en extra läcker kombo.

Läs mer
En form med kålpudding toppad med röda lingon.
02. februari 2021

Kålpudding med fänkål och vitkål

Kålpudding är en populär och älskad rätt. Fänkålen lyfter verkligen denna traditionella husman till en ny nivå och blir en fin smakkombination med vitkålen!

Läs mer
Serveringsglas med fruktkräm och havrecrunch och gräddmjölk, i bakgrunden röda äpplen i brunt papper.
27. januari 2021

Äppelkräm med rostat havresmul

Finns det något godare och enklare än en hemkokt fruktkräm? Serveras som efterrätt eller ett smarrigt mellanmål som kan lagas av i stort sett alla frukter och bär som finns i trädgården.

Läs mer
En mörk tallrik med färgrik pytt och ett stekt ägg.
27. januari 2021

Rotsakspytt med svamp och svartkål

Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.

Läs mer
Vackra bruna bönor i en skål
11. januari 2021

Sallad av bruna bönor

Sallad på bönor är en perfekt klimatsmart sidorätt som slår importerad sallat, tomat och gurka med hästlängder under vinterhalvåret. Den här varianten görs av bruna bönor, rödlök och persilja.

Läs mer
Härligt vacker soppa med rotselleri och svamp.
01. januari 2021

Soppa med rotselleri och svamp

Värmande len soppa med smörstekt svamp som smakar härliga skogsturer. Det är en riktig höjdare på hösten och vintern, det!

Läs mer

Kategori

  • Årstid: Höst
  • Årstid: Sommar
  • Årstid: Vår
  • Årstid: Vinter
  • Baljväxter
  • Bladgrönsaker
  • Bröd
  • Dryck
  • Fika & efterrätter
  • Fisk
  • Frukt & bär
  • Grönsaksfrukter
  • Huvudrätt
  • Inläggningar
  • Kål
  • Kött
  • Lök
  • Övrigt
  • Röror
  • Rotsaker
  • Soppor
  • Sylt & marmelad
Facebook
Youtube
Instagram
Podcast
Den här sajten använder cookies.OkLäs mer