Shopping cart
Meny
  • Startsida
  • Skillnadens Trädgård - blogg
  • Saras artiklar - medlemsinnehåll
  • Bli medlem på Sarabackmo.se
  • Skillnadens mat - recept
  • Skillnadens handelsträdgård i Kalvsvik
  • Webbutik
  • Frågor & svar
  • Information & kontakt
  • Logga in
    • Svenska
      • Norsk
      • English
En mörk tallrik med färgrik pytt och ett stekt ägg.
30. januari 2023

Rotsakspytt med svamp och svartkål

Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.

Läs mer
En skål med ljusgul puré av palsternacka står på ett träbord. Purén är toppad med gräslök och under ligger en syrenlila linneduk.
30. januari 2023

Puré på palsternacka

Det är alltid tid för rotsaker. Puré eller mos på ljuvligt söt och mild palsternacka är en återkommande favorit hos oss.

Läs mer
Ett helt frukostbord med mackor, ägg, müsli och morotsmarmelad.
24. januari 2023

Morotsmarmelad

Goda marmelader är nog trädgårdsskafferiets grädde på moset. Så lyxig varenda macka blir med söt, seg marmelad av egen skörd!

Läs mer
Ett stort bröd ligger delat i fyrkantiga bitar på ett bord bredvid färsk fänkål. Två händer bryter en bit.
23. januari 2023

Bröd i långpanna med morot och fänkål

Bröd som jäser långsamt och sedan gräddas i långpanna ger dig både riktigt saftiga smörgåsar och tid till annat. Smaksätt brödet med trädgårdens grönsaker.

Läs mer
En tallrik med klarröda tomater och bönor i olika färger.
16. januari 2023

Ljummen bönsallad med mozzarella och basilika

Bönsallad är verkligen det perfekta tillbehöret för mycket trädgårdsmat. Med mozarella, lite tomater och en god dressing blir det en lyxvariant som går på ett kick!

Läs mer
Stekta grönsaker med vitlök och ingefära blir färgglatt och fräscht på tallriken.
11. januari 2023

Stekta grönsaker med ingefära och vitlök

Stekta grönsaker borde vara stående på menyn hos hemmaodlaren. Vilken perfekt rätt att göra av det som finns tillhands! Ät som smakrikt tillbehör eller servera med nudlar till huvudrätt.

Läs mer
Pesto av grönkål i en svart bytta. Bredvid syns kålblad, citron och vitlöksklyftor.
07. januari 2023

Grönkålspesto

Egen grönkålspesto med pumpakärnor. En riktigt god röra att njuta av året om. Därtill klimatsmart - flera av ingredienserna kan vi odla själva i våra egna trädgårdar.

Läs mer
En vacker fiskgratäng med perfekt spritsat mos.
02. januari 2023

Lyxig fiskgratäng till vardag och fest

Här är ett av mina absoluta favoritrecept. Lyxig fiskgratäng med gott mos från trädgårdens rotsaker!

Läs mer
02. januari 2023

Enkel pyttipanna med purjolök och dill

Pyttipanna kan vara det allra enklaste att laga. En bra bas av rotsaker i säsong kan kompletteras med tillbehör som lax, kött, ost eller bönor. 

Läs mer
En glasburk med hemmagjord rosmaringgravad strömming. Ett juligt tema med granbarr, kottar, julsnöre, nötter och snapsglas. står
21. december 2022

Rosmaringravad strömming

Den här rosmaringravade strömmingen, som mer smakar som inlagd sill, är en spännande smak att ställa på julbordet.

Läs mer

Kategori

  • Årstid: Höst
  • Årstid: Sommar
  • Årstid: Vår
  • Årstid: Vinter
  • Baljväxter
  • Bladgrönsaker
  • Bröd
  • Dryck
  • Fika & efterrätter
  • Fisk
  • Frukt & bär
  • Grönsaksfrukter
  • Huvudrätt
  • Inläggningar
  • Kål
  • Kött
  • Lök
  • Övrigt
  • Röror
  • Rotsaker
  • Soppor
  • Sylt & marmelad
Facebook
Youtube
Instagram
Podcast