fbpx

02. september 2019

Ostkaka på squash - Falsk ostkaka

Den här vackra ostkakan är bakad med squash. En småländsk klassiker som är uppskattad av många.

Vacker squashkaka tillsammans med grädde, sylt och två stora squashar.
Ingredienser
  • 1 kg skalad squash (går även bra med pumpa)
  • 4 ägg
  • 1/2 -1 dl socker
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl mald mandel
  • 5 st rivna bittermandlar

Det här receptet är ett läsarbidrag från Britt Johansson. Britt skriver: "Eftersom du bor i Småland, där jag en gång föddes, så vad passar väl bättre än Ostkaka? Gjord på Squash som det lätt blir alldeles för mycket av. Det är mald mandel i smeten, tyvärr ingen miljövänlig produkt, hasselnötter är kanske bättre och har inte heller provat med solrosfrön. Ostkakan är verkligen god och den går utmärkt att frysa för senare fester!"

Att göra ostkaka på squash är ett fint sätt att laga en småländsk klassiker och dessutom få användning för en del av all squash som trädgården producerar.

Gör så här:
Koka squashen mjuk i lite vatten och låt den rinna av.
Mixa squashen.
Blanda ägg, socker, vetemjöl, mald mandel och bittermandlarna.
Rör sedan ner squashen i smeten och häll upp i en smord form.
Grädda i 200 grader i 45 minuter.

Servera med vispad grädde och god sylt som sig bör!

 

Recept: Britt Johansson
Foto: Maria Fors Östberg

 

Vacker squashkaka tillsammans med grädde, sylt och två stora squashar.

2 svar till “Ostkaka på squash - Falsk ostkaka”

  1. Sofia Hellgren skriver:

    Hej.
    Stämmer det att det inte ska vara nån mjölk i? Intressant ny variant i så fall.
    Hälsningar
    Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *