Squashbiffar med färska kryddor
Squashbiffar är förträfflig mat till lunch eller lätt middag. Enkelt att göra med nyskördad squash - ofta.

ingredienser
- 1 kg squash
- 2 ägg
- 150 g smulad fetaost
- 3 dl vetemjöl
- salt, peppar
- 1 dl hackade kryddor
Squash är mild och fin i smaken och en bra grundstomme i många maträtter. Här gör jag squashbiffar med fin smakhjälp av trädgårdens kryddor. Biffarna går fint att göra på både färsk och fryst, riven squash. Se till att krama ur vätskan ordentligt om du använder fryst och sedan tinad squash.
Gör så här:
Putsa och skala squashen.
Riv grovt och krama ur så mycket som möjligt av vätskan.
Rör ihop alla ingredienserna i en bunke.
Stek biffarna i önskad storlek i en panna med ganska mycket olivolja.
Smeten räcker till cirka 20 biffar. Röran är mycket lätt att steka även om den är till synes ganska lös i konsistensen.
Servera gärna med yoghurtsås och rårörda lingon.

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth
Så mumsiga! Jag hade stekt lök i mina som extra krydda ?
Har du inget mer än sås och lingon till?
Hittade ditt recept härom dagen - perfekt nu när alla mina squashplantor levererar! Jätteenkelt och supergott! Mannen fick två skivor skinka till sina plättar (❤️?) men jag åt vegetariskt. Blir repris på detta! Tack!
Bra smak men en något smetig textur, det beror förmodligen på mängden vetemjöl. Nästa gång blir det 3 msk istället för 3dl. Tillsatte också lök och vitlök.