Sök
Sallat är en mycket uppskattad bladgrönsak till vardag och fest, älskad för att gruppen av växter ger så fin variation och skörd under lång tid. Läs och odla veckans grönsak: SALLAT.
Fastän snön ligger på marken är det dags att starta potatis tidigt på våren. Tidig odling ger tidig skörd och ökar chanserna att slippa potatisbladmögel. Veckans grönsak är potatis!
Det är lite väl tidigt att så utomhusgurkorna redan nu i mars, men några plantor att odla inomhus är kanon att satsa på. Första veckan i mars sår vi gurka till #grönajuni.
Odla en lila eller svagt grön. Oavsett tror jag du kommer att bli överförtjust. Kålrabbi är både god och vacker - en växt att satsa på för dig som gillar kål och uppskattar fina grönsaker.
Tänk bortom den gula löken och satsa på salladslök till försommarens skörd. Den lättodlade salladslöken blir snabbt en favorit och kan odlas under en stor del av året.
Tomater i kruka är gulliga växter som ger en fin kick på våren och försommaren. Den här veckan sår vi kruktomater, som kan skördas lagom till #grönajuni.
Nästa kålväxt att så till vår utmaning #grönajuni är underbar broccoli. Tidig odling ger färre angrepp och kan vara ett sätt att få skörd trots brukliga angrepp senare på säsongen.
Så tillsammans med Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård! I Veckans grönsak presenteras idag tips för att odla spetskål tidigt på året. En kål som kan ge stor och värdefull skörd till vår utmaning #grönajuni.
Så tillsammans med Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård! I Veckans grönsak presenteras tips för en aktuell grönsak varje vecka. Denna vecka sår vi svartkål - en läcker och användbar grönsak till vår utmaning #grönajuni.
Groddar är goda, vackra och väldigt nyttiga! Men, tänk så svårt det kan vara att komma igång och odla dem. Här är några knep!
Få kryddor är så uppskattad och användbar som persilja. Jag älskar persilja och odlar den ofta och mycket för att kunna äta färsk och frysa in till höstens mat. Allt blir gott med persilja!
Har du smakat hemgjord nyponsoppa? De knallorangea nyponen på vresrosorna väcker barndomsminnena till liv. Och smaklökarna - det är så gott!