Sök
I den somriga köksträdgården är det ingen vila - än. Fyra viktiga göromål står på listan och är avgörande för hur trädgården levererar senare i höst.
Vill du vara med och odla dunderfina ärter och bönor tillsammans med mig och andra medlemmar på sarabackmo.se? Häng med i vår gemensamma utmaning under vår och sommar!
Att dra fram en kruka med jord och strössla ut lite fröer är inte svårt och ger ofta riktigt bra skördar! Ett bra komplement för oss som odlar i trädgård och suveränt för odlare med liten täppa eller balkong.
Sparris är grönt guld som producerar mycket och tidigt på våren. Lär mer om frösådd och etablering av plantor för att få njuta av din alldeles egna lyxmat.
Vissa grönsaker blir riktiga fullträffar. Edamamebönor blev det definitivt. Lätta att odla, lätta att skörda, fina på bordet och storfavorit att äta. Jackpott!
Vackra som små juveler på tallriken, enkla att odla, goda nyttigheter med lång säsong – klart vi äter mängder av rädisor!
Låt lyxiga grönsaken paprika ge dig lyckorus med fin skörd i sommar! Här ger jag dig bra tips på hur du sår dem för bästa resultat.
Det finns inga grönsaker i köksträdgården som jag är så förtjust i som kål. De är otroligt vackra och ger världens godaste mat.
I vintras såddes det spenat i täpporna. Odlare i hela norden experimenterade för glatta livet – och fick i gengäld den tidigaste skörden. Läs om spenatupproret här!
I Sara säger delar jag med mig av min odlarvardag från två trädgårdar och delar tips och pepp till dig som är medlem.
Som odlare är det intressant att fundera över hur hösten och våren kan förlängas på olika sätt, så att grönsakerna lockas att ge skörd fastän det är kyligt ute. Här får du tips från min odling på hur skördesäsongen kan sträckas ut.
Är du nyfiken på att bli självförsörjande på grönsaker? Sommaren är en utmärkt tid at börja en självförsörjande utmaning på. Här delar jag tips som gör det lättare att komma igång.