Sök
Mitt mål är att det alltid ska stå ett litet tråg sallat redo för utplantering. Med upprepade, små sådder av olika sorter njuter vi av delikat sallad nästan året om!
Under sommaren passar det utmärkt att odla nyzeeländsk spenat, som till skillnad från den vanliga spenaten älskar värmen och blir dunderstora plantor. Den 6 juli gör vi en liten sådd av denna favorit.
Persilja står sig fint under många kalla dagar och nätter, alltså perfekt att så just nu för senare skörd. 5 juli direktsår jag en rad i tunneln för att ha till många goda måltider långt in på hösten.
Mangold har stort värde i min köksträdgård. Jag älskar den i matlagningen och det är hyfsat enkelt att locka fram stora skördar. Idag sår vi köldtåliga Perpetual Spinach.
Vissa grönsaker odlar vi mest för att de gör oss glada, inte för att de gör den allra största nytta i köket. En vacker planta att titta på är också mycket värd! Idag gör vi en liten sådd av kålrabbi.
En liten sådd av salladslök räcker lång väg. Lök är en perfekt grönsak att peta ner där det finns plats och just salladslöken hinner ge fin skörd även vid sen sådd.
Yes - nu drar vi igång såkalendern för sommarsådder! Varje dag i juli sår vi en grönsak tillsammans och vi startar i god tid så att även du i norr kan vara med.
Här hittar du alla trettioen sorter av grönsaker till juli månads såkalender. Vi försöker att så tillsammans under hela juli!
Idag gör jag en glädjesådd av brytbönor! Det är för tidigt på friland, men för dig med växthus eller uterum kan det bli en härlig tjuvstart. Sista dagen på såkalendern sår vi brytbönor.
Under sommaren vill jag äta läckra fänkålsknölar och krispig blast. Underbart gott! De är lite svårflörtade, men jag satsar alltid på ett gäng plantor till buljong, inläggningar, bröd och färska, tunna skivor med olja och örtsalt. Idag sår vi sötfänkål!
Såkalenders tredje omgång med sallat. Ja, det är så du får äta nyskördad sallat till varje måltid! Dagens sådd är av bataviasallaten 'Kiari'.
Vår och höst är perfekt tid för mini-pak choi. Det går såklart fint med större pak choi med, men jag har förälskat mig i de små, bulliga sorterna som växer snabbt. De gör en lika glad i trädgården som i köket. Idag sår vi 'Green Fortune'.