01. augusti 2019

Vinterodling del 5 – Skydda växterna

I femte avsnittet i serien om Vinterodling får du se köksträdgården i november. Denna nyckfulla månad kan se väldigt olika ut och nu gäller det att skydda växterna så mycket jag mäktar med. Glöm inte heller den magnifika novemberskörden!

Nu är det november. Vinter har inte gjort sin intåg än, medan det under andra år ibland legat tjockt med snö över trädgården vid det här laget. Det gäller att vara beredd på det mesta! Jag passar på att njuta av den milda hösten och gör fantastiska skördar under tiden.

Mitt stora fokus nu är att skydda de plantor jag har för att de ska klara sig så länge som möjligt. Vissa över hela vintern. Det finns många fiffiga sätt att göra det på som jag visar i detta avsnitt.

 

 

För att se vad som passar att så i olika månader kan du läsa min Såkalender månad för månad där jag listar allt jag sår på olika platser under hela året. I november är det riktigt klent med ljus, så det är den månad jag sår minst i. Men några sådder blir det!

 

Se och läs mer

Om du vill fördjupa dig i något annat av det jag lyfter fram i inslaget kanske du kan hitta mer inspiration här:

Flytta kål till tunnelväxthus
Sommarsådd av höstgrönsaker i låda
Underbar mini-pak choi 'Green Fortune'
Övervintra mangold
Sommarsådda kålväxter i november
Liten tunnel i tunnelväxthuset
Övervintrat ger tidigast skörd

Vill du se fler filmer om vinterodling har du hela sjuttio videor att välja mellan i min spellista  Vinterodling på Youtube. Här finns det många tips och råd om hur du förlänger odlingsåret både tidigt och sent på året!

För riktigt utförlig läsning hittar självklart också min bok Vinterodling - Skörda när det är kallt i webbutiken här på sajten.

 

Text & foto: Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *