01. augusti 2019

Vinterodling del 10 – Vårsådd

Underbara april! Jag börjar med vårsådder och njuter av att få skörda grönsakerna jag jobbat så länge för. Det är helt fantastiskt att få vara odlare nu.

Nu kommer belöningen! Det är april och köksträdgården börjar grönska. Istället för en grå och sval trädgård ser jorden varm ut. Plantorna får en annan lyster och livskraft. Det gäller att skörda snabbt för att hinna äta upp allt gott som tittar upp.

Samtidigt slut cirkeln när jag på nytt får börja så sådant som jag vet att vi inte kommer att äta förrän om mer än ett år. Det är häftigt att kunna odla så långt fram i tiden!

 

 

För att se vad som passar att så i olika månader kan du läsa min Såkalender månad för månad där jag listar allt jag sår på olika platser under hela året.

 

Se och läs mer

Om du vill fördjupa dig i något annat av det jag lyfter fram i inslaget kanske du kan hitta mer inspiration här:
Liten pak choi från vintersådd
Sommarmorot eller vintermorot?
Vintersådd spenat i minitunneln
5 grönsaker som styr min växtföljd
Pallkrageodling av ogräs
David: Fjäska för vitlöken på våren
Fuktslang på stort område

 

Vill du se fler filmer om vinterodling har du hela sjuttio videor att välja mellan i min spellista  Vinterodling på Youtube. Här finns det många tips och råd om hur du förlänger odlingsåret både tidigt och sent på året!

För riktigt utförlig läsning hittar självklart också min bok Vinterodling - Skörda när det är kallt i webbutiken här på sajten.

 

Text & foto: Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *