Stäng menyn

Korvstroganoff från grunden

En vardagsrätt som så många andra blir kittlande god med hemlagat grönt. Egna tomater och den godaste hemodlade potatisen ger denna korvstroganoff det lilla extra.

En tallrik med röd korvstroganoff och pressad potatis på ett träbord.
Ingredienser
  • tomater
  • falukorv/korv
  • lök
  • vitlök
  • salt
  • peppar

Den godaste varianten av korv stroganoff gör du själv från grunden, med hemodlade tomater. Förbered gärna tomaterna dagen innan så går rätten snabbt att laga.

Gör så här:
Bärja med att passera tomater.
Koka upp klyftade tomater i en kastrull och låt koka en timme tills tomaterna blivit mjuka.
Mixa kort med stavmixer och passera massan genom en finmaskig kökssil så att kärnor och skal separeras.
Hacka lök och vitlök och fräs i smör i en tjockbottnad gryta.
Häll i lite av de passerade tomaterna och låt allt puttra lite.
Fyll på med mer passerade tomater efterhand, krydda med salt och peppar.
Späd med lite grädde.
Bryn strimlor eller tärningar av falukorv eller annan korv du gillar i en stekpanna.
Lägg korven i tomatsåsen och låt stå på spisen en kort stund.

Servera gärna med kokt färsk potatis, pressad blir gott och fint till, hackad dill/persilja och en läcker sallad. På bilden serveras grovstrimlad mangold.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth