Stäng menyn

Pilgrimsmusslor på grön bädd

Gröna blad är gott till mycket. Här är en enkel men läcker grönsaksbädd där pricken över i är toppingen med smörstekta pilgrimsmusslor.

Pilgrimsmusslor på grön bädd.
Ingredienser
  • fyra portioner
  • 3-4 musslor per person, finns frysta i affären.
  • 4 portioner quinoa kokt i grönsaksbuljong
  • strimlade grönkålsblad en fint (ta mer än du tror du behöver, det krymper ihop när du fräser det i pannan)
  • små cocktailtomater
  • olja
  • smör
  • salt
  • peppar
  • vitlök

Det här receptet är ett läsarbidrag från Karin Hilmarch. Karin skriver: "Denna snabba, vardagslyxiga rätt kan göras på de gröna blad eller blast som står till buds; mangold, spenat, grönkål eller annat. Jag valde denna gång grönkål."

Tack så mycket Karin!

Recept: Karin Hilmarch
Foto: Maria Fors Östberg