Arbetsdag för arbetsmyra - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Arbetsdag för arbetsmyra

 

Köksträdgården i kvällsskugga, sedd från ovanvåningen.

Nu är den sista majrovan i varmbänken skördad. De är så goda! Nu följer några dagar med grönsallad till maten, innan det är dags att börja skörda morötterna i samma bänk. Nu är varmbänken inte varm längre, snarare en välgödslad kallbänk där det växer så det knakar.

En del av mina morotssådder har inte lyckats alls. Jag tycker morötter är svårt. Vad gör du för att lyckas?

En stor del av mina höstsådda morötter har kommit upp fint och är små buskiga tofsar i lådorna där de står. Men de som såddes under vintern har tappat sugen. Möjligen har det periodvis varit för torrt? Jag har bestämt mig för att så om raderna.

Har tillbringat en timme med min fantastiska Lucko-rensare bland höstmorötterna, alltså de som såddes under våren för att skördas sen höst. Ogräset har vuxit upp ordentligt och jag har krupit runt och tagit bort det mesta, i sällskap av ljudbok. Just nu vattnar jag nyrensade området med perforerad slang som sprutar vatten upp i luften och förhoppningsvis får morötterna ordentligt med energi efter den dosen. Om några veckor planterar jag ut mina frösådda lökplantor (gul lök) mellan morotsraderna.

Idag har jag gjort följande:
- Planterar paprikor i tunneln.
- Sått alla fyra områden i baljväxtlandet.
- Lagt gräsklipp på potatis och utplanterad grönkål.
- Rensat morotslandet.
- Gjort en mini-portal av ris till barnens trädgård.
- Kantklippt några av perennrabatterna.
- Skördat 300 g färsk spenat till världens godaste sås (kolla Skillnadens Mat - Sundqvists spenatmat).

Imorgon hämtar vi våra två första höns!
/Sara Bäckmo

17. maj 2014