Odla din mat hemma - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Odla din mat hemma

Ahhhh, så härligt det är! Vår köksträdgård ger oss alla grönsaker vi behöver just nu. Eller kanske borde jag vända på det: Alla grönsaker vi äter kommer från köksträdgården. Från maj-december köper vi inte en enda grönsak - allt odlas hemma.

Kanske går du i liknande tankar? Pepp till dig! Det är möjligt!

Jag skapade den här köksträdgården för att utforska vilka möjligheter som finns i en tämligen vanlig villaträdgård. Under tre odlingssäsonger (2011-2013) anlade jag trädgården och hela familjen påbörjade en omställning från att vara helt beroende av köpta grönsaker till att bli i stort sett självförsörjande. Det har varit så häftigt!

Genom att odla så mycket mat gör vår köksträdgård verkligen skillnad. Vi äter mer grönsaker än någonsin förr, vi äter bättre mat än tidigare och vi kapar våra månadsutgifter för mat med nära hälften under de månader vi skördar som mest. Vem vill inte ha det så?

Många fler skulle kunna odla mat i sin trädgård. Det är kul, utmanande och gott. Jag odlar samtidigt som jag är mamma till tre fantastiska barn, fru och närmast heltidsarbetande. Kan jag, kan du.

Dessutom har jag fått en helt ny lekplats på köpet. Nu går jag och längtar efter att se hur årets skrotcykelspaljé ska kläs in av färgsprakande luktärter.
/Sara Bäckmo

Läs gärna också:
Veckans mat med egenodlade grönsaker 3
Förgro dina grönsaker
Grönsakssalt med kajplök, nässlor och libbsticka

01. juni 2015