Stäng menyn

Dressing av ärtskott

Smakrik dressing som du kan enkelt odla ingredienserna till när som helst på året. Ärtskott gör det möjligt!

Grön dressing ringlas ner i en glasburk. Bredvid syns citron och salt.
ingredienser
  • ärtskott
  • rapsolja
  • salt
  • pressad citron

Du kan aldrig odla för mycket ärtskott. Och skulle du ändå göra det, så är livligt grön dressing precis vad du ska använda överskottet till.

Ärtskott är förträffliga att odla varhelst det finns plats. Jag passar gärna på att fylla ut raderna mellan de tidigt sådda grönsakerna med just snabbväxande skott. Eller föreställ dig en hel pallkrage fylld av ärtskott, vilken skattkista! De hemodlade slår också de köpta i både smak och krispighet.

Gör så här:
Hacka ärtskott grovt (ta bort nedersta träiga delen om du köper ärtskotten i butik).
Mixa tillsammans med rapsolja.
Blanda i lite salt och eventuellt pressad citron.

Dressingen är god på de allra flesta sallader och många varma rätter. Eller varför inte ringla på smörgåsen tillsammans med hela ärtskott?

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth