Stäng menyn

Vitlöksfrästa vårgrönsaker

Vårkanten är en perfekt tid för att ge grönsakerna ännu mer plats på tallriken. Skippa pastan eller grynerna och låt de stekta vårprimörerna bli måltidens bas. Mycket läckert!

Vårgrönsaker i en härlig mix med groddar, citron och små mozzarellakulor på en blåvitmönstrdd tallrik.
Ingredienser
  • blandade vårgrönsaker
  • några vitlöksklyftor
  • olivolja
  • gröna blad
  • salt och peppar
  • citron
  • (mozzarella och groddar)

Nu är det dags att samla små blad av allt som tittar upp! För att variera de färska salladerna gör jag gärna tillagade grönsaker som tillbehör. Vi skippar gryner, ris, pasta och potatis till några rätter per vecka och lägger stekta grönsaker på tallriken istället. Om du har grönsaker kvar i frysen från vinterförrådet kan de få åka med i pannan också.

Gör så här:
Skölj grönsakerna och lägg i kokande lättsaltat vatten i cirka 2 minuter.
Häll av i ett durkslag och låt rinna av.
Skala och skiva några klyftor med vitlök.
Hetta upp en stekpanna med olivolja.
Lägg i vitlöksklyftor, de lättkokta grönsakerna och bladgrönt och låt fräsa i pannan några minuter.
Smaka av med salt, peppar och kanske lite citron.

Det här smakar gott till vegetariska biffar, en god bit kött eller andra grönsaker efter säsong. På bilden serveras grönsakerna med mozzarellaost och groddar som en hel liten måltid.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth