Om min Odlingskalender - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Om min Odlingskalender

Om exakt en månad börjar vi ta emot förköp av min nya bok Odlingskalender. Här visar jag några bilder ur boken och berättar om den. Hoppas att många av er är nyfikna och vill beställa boken när det väl blir dags!

Bokomslag med ett stort rött hus och en välfylld köksträdgård framför.

Så här ser omslaget ut till min nya bok Odlingskalender.

 

Förra veckan fick jag mitt första ex av nya boken Odlingskalender. Lite mer turbulens kring det än jag hade hoppats och det tog lite tid att se själva boken snarare än det som sköljde runt omkring. Men nu så. Boken är så, så, så fin!

 

Läs mer: Varför trycks Odlingskalender i Kina?

 

Femårskalender med tips och idéer

Den här boken är en vidareutveckling av den trädgårdskalender jag haft här på sajten under medlemsinnehållet. Det är många som har frågat efter något liknande i bokform och nu äntligen är den på g.

Min Odlingskalender är en femårskalender med mänger av listor, tips, såschema och plats för egna anteckningar om sånt som har med våra odlingar att göra. Varje månad har plats för dina egna anteckningar för sådd, omskolning, utplantering, gödsling och skörd så att du lätt ska kunna jämföra från år till år hur du odlat. Som introduktion till varje månad finns ett litet kåseri från min egen odling och i mitten av boken finns ett uppslag med tips för förvaring av en rad olika grönsaker.

 

Ett uppslag ur nya odlingskalendern.

Varje månad har flera uppslag med olika rubriker och plats för anteckningar år från år. Små tipsrutor finns på varje uppslag, baserat på sådant ni frågat efter.

 

I vintras frågade jag er som följer mig på Facebook och Instagram vad ni önskar för info i en odlingskalender och jag fick himla många svar. Jag gjorde en låååååååång lista och har sedan försökt bocka av de flesta punkter på olika sätt. Det var ett väldigt rolig, men klurigt, jobb att göra. Resultatet kan du se här i kalendern.

En vanlig fråga om den här boken har varit om den är anpassad för odling i norra Sverige. Eftersom den här kalendern bygger på era egna anteckningar om odling är den i allra högsta grad användbar för alla, oavsett var ni odlar. Mina små tips är dels generella men ibland baserade på min egen odling. Om de inte passar i tid just där du vill ha dem får du helt enkelt göra en anteckning om det.

Bilderna i boken är som vanligt tagna av fantastiska Maria Fors Östberg. Vi jobbar fortsatt med förlaget Roos & Tegnér och det är Kristin Lidström som är vår formgivare.

 

En maffig skördebild och text på ett uppslag ur boken.

En liten inledning med text och bild följer med varje månad. Det är Maria Fors Östberg som tagit bilderna till boken.

 

Ett uppslag ur boken med små rutor och rader för egen text.

I boken finns ett uppslag där du kan skissa din egen växtföljd, om du vill använda det. Obs att uppslaget i den färdiga boken ser lite annorlunda ut och har plats för egna anteckningar i års-rutorna.

 

Priser

Boken kommer att finnas i (de flesta) vanliga bokbutikerna, samt i nätbokhandlarna. Men självklart hoppas jag att du vill köpa boken direkt av mig i min egen webbutik. Eftersom jag betalar dyrare porto än andra nätbutiker kan jag inte konkurrera med priset (även om själva boken har samma låga pris som i butikerna) men däremot så är alla böcker jag säljer här på webben signerade. Hoppas det kan göra att ni vill supporta mig och köpa direkt på sarabackmo.se!

  • Du som medlem köper boken för 242 kronor (188 kronor + porto 54 kronor)
  • Icke medlem köper boken för 323 kronor (269 kronor + porto 54 kronor)

Priserna är desamma som pris i nätbokhandeln vs. vanliga bokhandeln plus porto.

Vi kommer också att ha boken som månadens erbjudande med rabatt under hela augusti, till er som är medlemmar på sarabackmo.se.

 

Datum

Vi börjar ta emot förköp av böckerna den 10 augusti här på sajten. Det är min födelsedag och det kändes som ett kul sätt att fira!

Odlingskalender finns i vanliga bokbutikerna från 18 september. Vi får böckerna den 10 september och börjar skicka förköpta ex samma dag. Det blir kul!

Jag har inte hunnit fundera särskilt över om jag ska ha någon liten release-fest för boken. Vad tycker du? Har du i så fall något önskemål eller förslag på var?

 

Tidigare böcker

Ni är många som frågar om vissa typer av böcker, särskilt med recept och tips på matlagning månad för månad. Jag har gett ut fyra tidigare böcker, bland annat en receptbok med över hundra beskrivningar av mat vi lagar av trädgårdens skörd. Kika gärna här om du är nyfiken. Alla mina böcker kan köpas signerade direkt i min webbutik. De finns också i vanliga nätbutikerna och bokhandlarna.

 

Skillnadens Trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi
Skillnadens Skörd - Mat från trädgården året om
Vinterodling - Skörda när det är kallt
Odla med barn

 

Som medlem på sarabackmo.se har du rabatt på alla böcker. Den dras automatiskt i webbutikens kassa när du är inloggad på sidan.
/Sara Bäckmo

 

 

01. juli 2019