Vinterböcker på gång till er!

Fina odlarvänner - tack för att ni köpt mina böcker direkt via min webbutik! Just nu skickar vi böcker för glatta livet och väntar på ännu en pall för att kunna möta den stora efterfrågan.

Sara Bäckmo i färgglad tröja och stort leende i snön.

Foto: Maria Fors Östberg

 

Jag hade tippat att vi skulle sälja cirka 300 böcker under augusti och är otroligt överraskad över gensvaret. Cirka 1 000 beställningar av böcker har gjorts de senaste veckorna! Puh. Jag har gjort flera nya beställningar från förlaget på böcker och det känns helt overkligt.

I tisdags skickade vi den första stora laddningen böcker, varav de första etthundra gick iväg med en fröpåse ur sortimentet Så året runt, som tack för er snabba beställning. Det blev en heldag med att bära böcker, stapla böcker, signera böcker, stämpla emballage, klistra etiketter, bära massor igen och slutligen packa upp allt till postkontoret. Två minuter innan postens stängning var vi färdiga. Så gött!

 

Vi har en del att lära med systemet vi använder för webbutiken (WooCommerce, vilket är otroligt smidigt och med många finesser - när man kan det...) och prioriterade i början av veckan att skicka böckerna istället för att för varje order skicka mail om att boken är skickad. Det håller jag på med just i detta nu. Så, du som precis fått en bok i lådan behöver inte bli förvirrad om det kommer ett mail imorgon som säger att din bok just har skickats. Allt är i sin ordning och du kommer inte att få fler böcker än de du beställt! Det här kommer att göras smidigare framöver när vi inte har 800 beställningar att skicka iväg på en dag.

Utskicket som gjordes i tisdags omfattade beställningar som gjorts av Vinterodling till och med söndagen 26 augusti, samt övriga böcker en bit in på måndagen. Nu fortsätter vi att skicka böckerna veckovis.

 

Här kan du köpa boken Vinterodling - Skörda när det är kallt

 

Alla böcker som lämnar oss, oavsett vilken bok du köpt, är signerade. Det är lite logistik att få till, men vi har löst det så bra. Jag signerar böckerna, här eller på annan plats, och ser sedan till att kollega Helene tar över. Hon sköter sedan allt med paketering och posthantering (vilket i sig har varit ett äventyr att lära sig!!!).

En vanlig fråga om webbutiken handlar om lösenord som eftefrågas i kassan. Du väljer ett lösenord till ett konto som upprättas vid köpet. Kontot är INTE ett medlemskonto utan ett enkelt konto för att kunna följa din order och enkelt hitta info om den. Välj själv ett lösenord, som du senare kan ändra om du vill. Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar över om webbutiken eller ditt köp. Du når oss på info@sarabackmo.se och vi försöker svara så snart vi kan.

Så himla coolt att det går att göra så här! Jösses, så roligt det är! Utöver det att jag själv tycker att boken är jättefin är det förstås helt galet att intresset är så stort. Hoppas att det håller i sig och att många vågar prova att odla lite också på vintern.

Ja, jag ville bara ge en kort rapport egentligen om mailen som kanske är förvirrande för er som fått bok idag. Nu ska jag skicka lite fler mail och skriva ett blogginlägg som avslutning på dagen. Vedspisen är tänd och vid mina fötter snarkar en stor hund och en mindre katt. Känns höstigt och härligt!

Ha en härligt kväll!
/Sara Bäckmo

30. augusti 2018

9 svar till “Vinterböcker på gång till er!”

 1. karin.blomdin skriver:

  Bra prioriterar! Jag ser fram emot att få kura upp mig i soffan med den nya boken!

 2. lena-pettersson51 skriver:

  Fick mina i dag beställde 2 av misstag men ger bort en i julklapp så det gör inget. Tänker öppna paketet i kväll när jag tagit hand om skörden för dagen plus svampen vi plockat. Skördat saker som jag aldrig skulle odlat om jag inte läst din blogg. Är så spänd på boken ska sätta mig med ett glas rött och boken när jag är klar. Tack för att du finns.

 3. Anne skriver:

  Fick min bok idag och var tydligen bland de hundra första ? Fröerna ska sås redan till helgen. Ser fram emot min nya säsong med odling

 4. Ingegerd Heden skriver:

  Boken kom idag, och morotsfröpåse också! Jag har bläddrat igenom och läst här och var. Fina, genomarbetade texter, bra fördjupningar om utvalda grönsaker och utmärkta tabeller för både skörd och sådd. Dessutom är utformningen i form av bilder och layout helt lysande. Trevlig papperskvalitet också. Vinterodlingsboken överträffar mina förväntningar!

 5. Ingegerd Heden skriver:

  Du får använda det i marknadsföring om du vill. Jag bjuder på det!

 6. lena-pettersson51 skriver:

  Nu har jag börjat läsa den verkar helt underbar. Tack för fröpåsen ska så i dag.

 7. borg.kerstin skriver:

  Härligt, har äntligen fått boken. Den är fantastiskt, vilken lycka. Grattis till en fantastisk bok ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *