05. augusti 2014

En villatomt räcker gott

Gråärt i sin lila skida. 

Läst på Instagram: "En nackdel med att bo med vanlig villatomt - odlingsmöjligheterna är inte så stora".

What!

Vi som odlar måste bli bättre på att tala om vilka enorma potentialer våra trädgårdar besitter. 2014 borde ingen ha uppfattningen att en villatomt är för liten yta att producera en stor mängd mat på.

Jag anlade Skillnadens Trädgård 2011 som ett experiment. Jag ville ta reda på om jag kunde skapa en 350 kvadratmeter stor köksträdgård som skulle ge min familj alla grönasker vi behöver under en odlingssäsong, alltså under tiden juni-december, - i en villaträdgård. 

Under första året anlade jag odlingen. Under 2012 provodlade jag för att lära mig mer om odlingsplatsen och hur vi skulle kunna tänka oss att använda grönsakerna från egna landen. Och 2013 kom de grönsaker vi behövde under juni-december från egna trädgårdsskafferiet.

Allt odlat i en villaträdgård!

Ytan utanför vardagsrumsfönstret är en fantastisk plats att producera mat, möjligheter, upplevelser och skönhet i för oss som bor i hus. Allt är möjligt!/Sara Bäckmo

Ett svar till “En villatomt räcker gott”

  1. Johanna skriver:

    Tack Sara för alla tips och inspiration. Jag bor i radhus och har en liten liten trädgård. Odlingarna är ca 25 kvadrat och på din ytan har vi varit självförsörjande på grönsaker juli- oktober och vi har fortfarande en del kvar i landen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *