Kålsallad | Skillnadens trädgård | Sara Bäckmo
Stäng menyn

Enkel kålsallad

Enkel och god kålsallad av vitkål, spetskål eller rödkål. Barnens favorit och föräldrarnas med eftersom den är så lätt att göra.

Enkel och god kålsallad av vitkål, spetskål eller rödkål. Barnens favorit och föräldrarnas med eftersom den är så lätt att göra.

Du behöver:
Huvudkål
Rapsolja, gärna med citron
Vinäger
Grönsakssalt

Gör så här:
Dela kålhuvudet i fjärdedelar (skär bort stocken om du tänkt strimla eller hacka för hand)
Hacka eller strimla kålen fint och lägg i en skål. Hackar du i maskin kan du använda stocken med.
Ringla över citronrapsolja och en skvätt vit vinäger.
Strö över lite grönsakssalt. Blanda om och servera.

Kålsallad har varit en favorit också bland våra mycket små barn då de lärt sig att äta riktig mat. Då har jag hackat kålen extra fint och minskat på saltet.

/Sara Bäckmo
19. juli 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *