Frörabatt till bloggläsare!

Starta hösten med sprillans nya fröer till din vinterodling! Under hela september får mina läsare rabatt på min nya frökollektion Så året runt. Här hittar du grönsakssorterna som är vinterns riktiga vinner. Alla valda av mig och med såanvisningar skrivna av mig, baserat på hur jag odlar i Skillnadens Trädgård.

En närbild på en frodigt mörk grön planta med en liten broccolibukett i mitten.

Brokali är en korsning mellan broccoli och svartkål. Både bladen och buketterna av blomknoppar är delikata. Sorten ingår i frökollektionen Så året runt.

 

En egen frökollektion som är speciellt utvald för att passa oss som vill odla för skörd på vintern är ett drömprojekt! Nu när Så året runt, som jag tagit fram i samarbete med Nelson Garden, presenterats och nått de alla butiker som beställt (till exempel Blomsterlandet och Granngården) kan jag konstatera att intresset har varit över all förväntan. Ni har varit så himla fina i er feedback och jag blir så stolt! Tack!

Det är första gången som jag gör ett samarbete kring produkter med ett företag. Jag har valt det omsorgsfullt, helt enkelt för att jag tror att det här projektet på allvar kommer att göra skillnad för många som odlar. Jag tror att min erfarenhet av att odla i kallt klimat, att jag valt ut sorterna som funkat bäst i min odling, samt skrivit helt unika såanvisningar för respektive årstid, gör att fler vågar sig på att testa. Min största förhoppning är att den här kollektionen kan bidra till att många odlare att tappar hakan över den oväntade potentialen deras trädgårdar besitter. Det vore så stor glädje att få dela de upplevelserna med er!

 

Rabatt hela september

Under hela september har jag ett speciellt erbjudande med superfint pris på kollektionen för er som är medlemmar på sarabackmo.se (läs mer om det och teckna ditt medlemskap här). Men jag vill också gärna ge något till alla er underbara som varje dag återkommer till min blogg för att läsa, kommentera, glädjas och peppa. Därför har jag ordnat en rabatt också för er.

Under hela september får du 10% rabatt på alla fröer i sortimentet Så året runt (medlemmar har 20 % rabatt), när du handlar via Odla.nu. För att få rabatten måste du gå in i webbutiken via den här länken: Sara Bäckmos fröer hos odla.nu och sedan ange koden saraodla10 i kassan. Det är för att ditt köp ska kunna spåras och få den rabatt du ska ha.

Utöver fröerna har Odla.nu varit otroligt generösa och ger oss samma rabatt på hela deras sortiment, utom på gräsklippare och växthus. Det finns väldigt många andra fina fröer, träd och bärbuskar på sajten.

Erbjudandet gäller inom Sveriges gränser, på grund av exportregler. Hela sortimentet finns i Norge, Danmark och Finland från och med augusti 2019.

Om du redan köpt fröerna vore det jätteroligt om du kommenterade och sa något om vad du tycker. Jag är så himla nyfiken!

Lycka till med sådden!
/Sara Bäckmo

08. september 2018

8 svar till “Frörabatt till bloggläsare!”

 1. gudrun skriver:

  Skulle beställa 3 fröpåsar men att betala 49 i frakt är ju på tok för mycket. Det borde räcka med ett brevporto! Tappade sugen...

  • Sara Bäckmo skriver:

   Det förstår jag. Vi har mailat vår kontakt och frågat. Det verkar ha smugit sig in en bugg på deras sida. Kunder har hört av sig direkt till dem och fått frakten bortplockad, vi hoppas kunna få svar om detta snart. Försök igen i veckan så hoppas jag att det har löst sig.

 2. mette skriver:

  Dejligt tilbud. Hvordan mon man som medlem opnår de 20% i rabat, når der kun er en rabatkode ?.

  Desværre sender Olda.nu ikke til Danmark, og dit frøsortiment er desværre ikke udkommet i Danmark endnu - men jeg har en hjælpsom arbejdskollga i Sverige

  • Sara Bäckmo skriver:

   Det finns förstås en särskild rabattkod till er som är medlemmar. Den hittar du på sarabackmo.se bland medlemserbjudanden, antingen direkt på startsidan eller i menyn. Fint om du kan få hjälp att köpa fröerna. De släpps i Danmark 2019.

 3. Ninnie skriver:

  Trist att inte den rabatten fanns när jag beställde från Odla förra veckan!
  Men de fröerna är till stor del i jorden redan!

  Saknar "Utvecklingstid" på påsarna i ert projekt. Det är till stor hjälp för att välja "snabba" sorter!

 4. Frida skriver:

  Hej Sara! Har precis fått min påse vinterportlak och är så nyfiken på att odla den. Påsen är jättefin och superbra med enkla instruktioner för olika årstider. Jag saknar lite detaljinfo, men förstår ju att det inte får plats på påsen. Kanske kunde det finnas en hänvisning till en websida där en kan läsa lite mer om hur grönsaken kan odlas. Rent konkret undrar jag om ett vinterportlak blir en planta/tuva som helst växer med lite avstånd till andra plantor eller om de bäst sås i små grupper av fröer till en tuva?
  Tack för att du sett till att jag kunde få tag på fröerna nu i september 🙂
  Hälsningar Frida

 5. Susanne Ljungberg skriver:

  Hej Sara!
  Jag har beställt många påsar i din kollektion 🙂 Kommer att ha beställt alla sorter när jag är klar 🙂 Tror på dig till 120%, Längtar att få lägga dom i jorden.. Är så otroligt roligt att följa dig i din odling.. Så det du släppt nu vill man ju ha alla sorter 🙂 Jag har en fråga om annat frö..
  Jo hur tillagar man Kailan som Impecta säljer? Fick inte till det när jag skördade sist 🙁
  Tack snälla för allt du gör 🙂

  Kram Susanne

 6. Susanne Ljungberg skriver:

  Hej Sara!
  Ett stort stort Grattis till din nya frökollition 🙂 Kommer att gå riktigt bra för dina fröer.. Mycket fröer i påsarna.. det är super bra
  Inlägget innan från mig med frågan om Impectas Kailan.. Jag blandade ihop Kailan med Blomsellerikål 🙁 Så det är denna jag inte vet hur jag ska tillaga 🙁 Blomsellerikål.. När skördar man den och sen vidare..

  Har fått hem mina fröer nu från din kollektion 57 påsar 🙂 🙂 🙂 Nu ska jag läsa läsa läsa På!! Är riktigt sjuk nu så ska försöka få ner lite ändå.. Har sått Spenat och vinter portlak i tunnlen samt rädisor 2 sorter, sen vintersallat i en hel bädd på friland 2m bred och ca 6-7m lång.. Där har jag sått vintersallat i hela, det enda där är i en liten sträng i kanten är Rudbeckian "Goldilock" Och in i mellan goldilock har jag en röd mangold.. så dom har ju varannan plats i den rabatten.. Nu när jag fick hem dina fröer så vill jag bara odla mer o mer Väntar nu bara på att ta fröer av blommorna innan jag plockar bort dom.. Vill hellre köpa dina fröer.. En skala på 1-10 på ditt nya frö sortiment då får du 25 🙂 JAG ÄLSKAR DINA FRÖER SARA! Så länge jag kommer att odla så har du en trogen medlem och kommer att köpa alla dina fröer hela tiden.. Kommer att köpa på mig lite extra fröer nu när vi har lite rabatt.. Det är så otroligt snällt och underbart av er 🙂 🙂
  Tusen Tack På Förhand
  Kram Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *