Glad påsk odlarvänner!

Påsk 2021 - lite mer gult än vanligt! Gröna blad i all ära, men i år har jag också upptäck påskliljor och lärt mig göra små påskgrupper. Kul!

Påskblommor står tillsammans på ett bord.

På långfredag gjorde min dotter Alba och jag påskgrupper som vi ska njuta av hela helgen. Det är dock bara tulpanerna som är hemodlade.

 

Idag vaknar vi till en lika solig dag som påskliljor är gula. Glad Påsk! Hoppas att du får en lugn påsk, helst på hemmafronten i dessa tider, och kan njuta av något du gillar.

Jag har fina planer för den här helgen och ser fram emot en hel del odlingsrelaterade sysslor, såklart, även om det ska bli kallt här i Småland. Vårblommorna jag köpt på handelsträdgården är inte så köldtåliga och nu när det vankas minus igen får de snällt stå kvar i tunnelväxthuset och skänka glädje för både näsa och ögon, istället för att sättas ut i krukor. Barnen och jag tillbringade en del av fredagen med att göra små påskgrupper, nu när jag fått en lektion i veckan på byns handelsträdgård. Efter frukost ska vi pynta med dessa i vardagsrummet. Ett annat år kan jag visa mer om hur jag fått lära mig att göra grupperna.

 

Närbild på påskblommor.

Våra små pyssliga alster gjordes av blommor och lökväxter som jag köpt en hel back av på byns handelsträdgård.

 

Närbild på vita påskliljor.

De vita påskliljorna från Kalvsiks handelsträdgård är så vackra! Många undrade vad de heter, efter att jag delat bild på @skillnadensblommor på Instagram. 'Ice Follies' är sortnamnet.

 

För första gången (hur är det möjligt?) har jag gjort buketter med jättefina påskliljor! Jag har inte alls sett dem som något speciellt tidigare, men har nu äntligen förstått tjusningen med dem. Just nu pryder 30 påskliljor i en stor vas mitt arbetsrum och jag är så glad för det!

Ett tips till dig som också gillar blommor är att passa på att spana in mina blommiga kanaler under påsken, kan vara att spana in dem under påsken för att få inspiration. Just påskliljor delade jag på @skillnadensblommor på Instagram häromdagen. Jag har aldrig gillat påskliljor. Men så plötsligt har jag gjort en tvärvändning. Nu älskar jag dem! Skillnadens blommor heter min blomblogg och det finns också en hel del videos i spellistan Skillnadens blommor på YouTube.

Om du inte vill missa några nya inlägg på Skillnadens blommor kan du prenumerera på nya inlägg till din mail. Eftersom jag endast uppdaterar bloggen någon gång per veckan kan det vara en fin tjänst, så du inte behöver gå in och kolla efter nytt att läsa så ofta. Använd länken nedan för att prenumerera på inlägg till din mail.

 

Prenumerera på Skillnadens blommor till din mail!

 

Nytt att läsa både på bloggen och på medlemssidorna kommer under helgen. Vi har förberett lite...

 

Små vita och röda tulpaner i en liten tekanna.

De gulliga små tulpanerna växer i mitt växthus. Det kommer ett inlägg på min blomblogg (www.skillnadensblommor.se) under helgen.

 

Hoppas att du får en glad och härlig påsk. Nu ska vi duka fram morgonmys och lunchmys och middagsmys. Och njuta i solen ute och promenera hund och ha det gott.

Många gula och varma kramar från Sara!

 

 

03. april 2021

3 svar till “Glad påsk odlarvänner!”

 1. Malin skriver:

  Glad Påsk Sara! ??
  Här uppe i zon 5 pulsade jag och barnen just ut till växthuset i ca 0,5-1 meters snö för att leta påskägg som haren gömt därute.
  Härligt att i samma veva se den vintersådda spenaten spira och gro. Så glad att ha den platsen när det fortfarande är ett tag kvar tills vi kan hänga ute i odlingarna här i norr.

  Ha en riktigt fin påskhelg!

 2. hellberg.marita skriver:

  Glad påsk till er på Bökebacken!
  Hoppas vi kan ses i höst.
  Hälsningar från Våeryd Tenhult

 3. ylva_j skriver:

  Anna-Stinas tulpaner och de små vårplanteringarna är ju helt underbara. En skål fick bli utsmyckning i en kyrka på påskdagen och buketten med gula och vita tulpaner står än idag 10 dagar senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *