28. april 2018

Här är omslaget till Vinterodling!

Äntligen kan jag visa omslaget till nya boken Vinterodling - Skörda när det är kallt! Nyfiken på att få höra vad du tycker, förstås.

 

Ett bokomslag av vintrig trädgård och Sara som sitter med grönsaker bland snön.

Här är omslaget till min nya bok Vinterodling - Skörda när det är kallt. Finns i butik 6 september.

Det är mycket som ska klaffa med en bok. Och de senaste dagarna har jag väntat och väntat på att ett viktigt möte skulle passera, där nya boken presenterats. Efter det, då är det dags för mig att visa upp och jubla offentligt över nya bokens fina omslag!

 

Det här är alltså min tredje bok tillsammans med Maria Fors Östberg, förlaget Roos & Tegnér och formgivare Kristin Lidström. Ett superteam!

Den här boken är det många som längtar efter och det känns förstås extra pirrigt. Här delar jag mina tankar och erfarenheter av att odla mat när det är kallt. Jag odlar ju i odlingszon 3 i Sverige, men min förhoppning är att alla odlare kommer att hitta inspiration här - oavsett odlingszon. Själv tycker jag det är svårt att tänka på en odlingsbok som generell handbok. Våra förutsättningar är så otroligt olika beroende på var vi odlar. Men utifrån mina tankar tror jag att odlare i norr som söder kommer att få nya idéer och våga utmana föreställningarna om odling och få pepp att testa gränserna.

Flera av mina engelskpråkiga läsare har också frågat efter boken. Det vore en dröm att få ge ut en bok på engelska, men just nu finns inget bestämt om det.

 

Beställ via sarabackmo.se
Boken kommer att finnas i butik 6 september. Men, guess what?!? Jag kommer att få en leverans böcker tidigare än så och kan förhoppningsvis skicka ut till mina fantastiska läsare innan boken finns i butik. Känns härligt!

Just nu håller min webbyrå på att färdigställa en ny webshop här på sajten. I juli räknar vi med att den kommer att vara uppe och då kan du beställa signerat exemplar av boken (och betala densamma) direkt på sarabackmo.se. Det ska bli jättekul med en egen webshop! Och mycket enklare för både dig och mig.

Du som är medlem på sarabackmo.se kommer att få bra pris, förstås. Jag återkommer med priser längre fram. Det kommer också vara möjligt att beställa till grannländerna.

 

Releasefest i Göteborg
Redan nu kan jag avslöja att vi kommer att hålla en mysig release-fest för boken. Den hålls 8 september på vackra Gunnebo Slott utanför Göteborg. De har världens finaste köksträdgård i underbart miljö, omgiven av vackra byggnader. Här får vi låna deras vagnsbod för ett kalas. Jag lägger ut mer info om tider och praktiska detaljer senare, men boka gärna in dagen om du vill vara med!

Flera av er undrar över den vackra stickade tröjan. Det är en islandströja och det är min vän Ninnie Edheimer som stickat den till mig efter att jag valt de fenomenala färgerna. Ninnie har också virkat mössan.

Nu kan nedräkningen börja på allvar! Tänk att få ge ut en tredje bok - snudd på overkligt!
/Sara Bäckmo

20 svar till “Här är omslaget till Vinterodling!”

 1. annatjader161 skriver:

  Varm och fin bild, tycker jag. Ser fram emot boken och det vore jätteskoj att vara med på Gunnebo. Har aldrig varit där och har aldrig varit på release-fest heller så det hoppas vi på att det kommer att funka:)
  Anna

 2. Pernilla Karlsson skriver:

  Jättefint omslag ?
  Jag längtar verkligen efter att få hålla boken i min hand och veta att jag har många härliga stunder framför mig med den.
  Superbra med en webbshop ?
  Mvh Pernilla

 3. Jennifer Kirkland-Persson skriver:

  En riktigt härlig omslagsbild! Längtar till din nya bok....och nästa ? skriver den 8 september i almanackan.

 4. Siv Svensson skriver:

  Ibland vill man att tiden ska gå fort, ska bli så spännande med din nya bok.
  Spenat och plocksallad skördas nu i växthuset. Tack vare dig.
  Gunnebo låter trevligt, hoppas jag kan pallra mig dit.
  Siv

 5. ann schweitz skriver:

  Spännande att vinter odling va kommer boken att kosta?

 6. Rebecka skriver:

  Längtar! ?

 7. Daria Driman skriver:

  Längtar ????

 8. Anneli skriver:

  Ååh den här boken ser jag extra mycket fram emot! Laddar upp för vinterodling iår, wiihaa!!
  Bokomslaget är perfekt spegling av Dig. Stark, stolt och rakryggad glädje som går enorm bilden!
  Skall "sova i sovsäck" först i kön för att köpa! Hahaha som när man var tonåring och ville köpa några hett åtråvärda biljetter!

 9. MaryAnn skriver:

  Jätte fin!
  En liten fundering dock. Visst handlar boken även om att ODLA när det är kallt och inte bara att skörda? Med tanke på title "Vinterodling". Tänkte att texten under kanske oxå skulle innehålla ordet "odla" och inte bara "skörda" ? Annars kanske det finns en risk att man missuppfattar vad boken ska handla om? Bara en liten fundering från mig till er ?

 10. Christine Harre skriver:

  Oh vad jag längtar efter denna bok! ?

 11. Kristina Nilson skriver:

  Jättefint omslag! Och nästa bok kan bli en om hur man stickar dina fina mössor och tröjor.

 12. carolingustafsson skriver:

  Så himla roligt, den kommer passa perfekt i bokhyllan med dina två tidigare böcker. Stort grattis!

 13. helens.halsocenter skriver:

  Wow så fint omslag till din nästa bok. Jag ser med spänning fram emot att snart hålla den i min hand.
  Skånehälsningar Helén

 14. borg.kerstin skriver:

  Wow, så fin bild och vad spännande det ska bli att få läsa den. Längtar ?

 15. teresa.schonander skriver:

  Den boken har jag väntat på länge. För 2 år sedan jag har börjad vinterodling i kaltväxthus med varierad resultat. Nu det bli som ett facit på mitt eget arbete, inspiration och utmaning.
  Hälsningar Teresa

 16. Lana skriver:

  Iskall varm bild. Ser fram emot att få bläddra i boken. Bra jobbat och tack för alla aha upplevelser och nytt lärande ??

 17. Sandra N skriver:

  Underbar framsida!! Och great att också grannarna får beställa 😉 Och jag kan intyga att det går att odla vintertid i andra zoner också. Zon 4 i Finland har jag övervintrat vintersallat i vanlig pallkrage med lock och plockat upp både purjolök och palsternackor ur landet nu när det har tinat 🙂 TACK vare inspirationen från dig!

 18. susanneljungberg24 skriver:

  Hej Sara!
  Längtar tills boken kommer, vill absolut förbeställa den så fort det går..
  Längtar även tills fröerna kommer, när släpps dom?
  Kommer att bli så otroligt spännande med dessa fröer och din vinter bok 🙂
  Kommer att bli en mycket spännande sen sommar/höst med en massa nya sådder av vinter odlingen 🙂 Ser så mycket framemot detta..
  Ska bli roligt med nya recept på vinterodlingen 🙂
  Tusen Tack Sara för att du inspirerar mig så otroligt mycket.. Du har gett mig en helt ny sida av mitt liv 🙂 Bara så positivt!!
  Tack!
  Kram Susanne

 19. piopiloten skriver:

  Jätte fin bild. Det ska bli roligt att läsa din nya bok. Pis

 20. Eva Peterson skriver:

  Så fin bild! ser fram emot nya boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *