Stäng menyn

Här är omslaget till Vinterodling!

Äntligen kan jag visa omslaget till nya boken Vinterodling - Skörda när det är kallt! Nyfiken på att få höra vad du tycker, förstås.

 

Ett bokomslag av vintrig trädgård och Sara som sitter med grönsaker bland snön.

Här är omslaget till min nya bok Vinterodling - Skörda när det är kallt. Finns i butik 6 september.

Det är mycket som ska klaffa med en bok. Och de senaste dagarna har jag väntat och väntat på att ett viktigt möte skulle passera, där nya boken presenterats. Efter det, då är det dags för mig att visa upp och jubla offentligt över nya bokens fina omslag!

 

Det här är alltså min tredje bok tillsammans med Maria Fors Östberg, förlaget Roos & Tegnér och formgivare Kristin Lidström. Ett superteam!

Den här boken är det många som längtar efter och det känns förstås extra pirrigt. Här delar jag mina tankar och erfarenheter av att odla mat när det är kallt. Jag odlar ju i odlingszon 3 i Sverige, men min förhoppning är att alla odlare kommer att hitta inspiration här - oavsett odlingszon. Själv tycker jag det är svårt att tänka på en odlingsbok som generell handbok. Våra förutsättningar är så otroligt olika beroende på var vi odlar. Men utifrån mina tankar tror jag att odlare i norr som söder kommer att få nya idéer och våga utmana föreställningarna om odling och få pepp att testa gränserna.

Flera av mina engelskpråkiga läsare har också frågat efter boken. Det vore en dröm att få ge ut en bok på engelska, men just nu finns inget bestämt om det.

 

Beställ via sarabackmo.se
Boken kommer att finnas i butik 6 september. Men, guess what?!? Jag kommer att få en leverans böcker tidigare än så och kan förhoppningsvis skicka ut till mina fantastiska läsare innan boken finns i butik. Känns härligt!

Just nu håller min webbyrå på att färdigställa en ny webshop här på sajten. I juli räknar vi med att den kommer att vara uppe och då kan du beställa signerat exemplar av boken (och betala densamma) direkt på sarabackmo.se. Det ska bli jättekul med en egen webshop! Och mycket enklare för både dig och mig.

Du som är medlem på sarabackmo.se kommer att få bra pris, förstås. Jag återkommer med priser längre fram. Det kommer också vara möjligt att beställa till grannländerna.

 

Releasefest i Göteborg
Redan nu kan jag avslöja att vi kommer att hålla en mysig release-fest för boken. Den hålls 8 september på vackra Gunnebo Slott utanför Göteborg. De har världens finaste köksträdgård i underbart miljö, omgiven av vackra byggnader. Här får vi låna deras vagnsbod för ett kalas. Jag lägger ut mer info om tider och praktiska detaljer senare, men boka gärna in dagen om du vill vara med!

Flera av er undrar över den vackra stickade tröjan. Det är en islandströja och det är min vän Ninnie Edheimer som stickat den till mig efter att jag valt de fenomenala färgerna. Ninnie har också virkat mössan.

Nu kan nedräkningen börja på allvar! Tänk att få ge ut en tredje bok - snudd på overkligt!
/Sara Bäckmo

28. april 2018