Har du fått Skillnadens favoriter? - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Har du fått Skillnadens favoriter?

Hur går det till att skicka nära 1 000 böcker från en liten stuga på landet? Nya Skillnadens favoriter packades av semmelmumsande superkvinnor igår och här kan du läsa om vår dag.

Ett bord fyllt av böcker

Redo för signering! Dagen till ära var det strålande sol ute som värmde min rygg när jag satt och signerade alla böcker.

 

Idag har jag träningsvärk i armarna. Och jag kan inte ens gissa hur Maria Fors Östberg armar känns, kanske som spagetti. Det var hon som fick kånka flest böcker igår, stackarn. Men så himla fint vi hade det. Och så underbart att ha fingrat på var och en av alla nära 1 000 böcker som vi skickade ut igår.

 

Att sälja sin egen bok

Ni är många som förköpt nya boken Skillnadens favoriter och det är jag och vi så himla tacksamma för! Det är något speciellt att sälja sin egen bok direkt till kunder, så som jag gör i min webbutik och vid föredragen. Det blir mer nära på ett vis att se hur många som säljs, att se namnen på er som köper och läsa mail till vår info-adress om saker ni behöver hjälp med, jämfört med att en gång om året få siffror på hur många ex som sålts i bokhandeln. Roligast är förstås att få ta del av all förväntan hos er och föreställa mig hur boken landar i brevlådorna, packas upp och bläddras i. En hälsning från mig till dig, liksom.

Rent företagsmässigt är det mycket bättre för mig att sälja boken själv. Om jag skulle sålt väldigt få böcker skulle det inte vara värt kostnaden för arbetet, eftersom hanteringen, frakt, emballage och sånt kostar mycket pengar, men när nu mina böcker är så uppskattade blir läget ett annat. När jag säljer boken blir det jag som får intäkten som annars landar i bokbutikens kassa. Som säljare/författare köper jag alla böcker direkt från förlaget (en del tror att man får dem gratis, men så är det inte), så jag får inte behålla hela intäkten från bokpriset själv. Men det blir ändå en intäkt till företaget, som i första hand bekostar tiden det tar att skriva en bok (vi har inget förskott från förlaget utan får en royalty utbetalad två gånger per år för bokförsäljningen), men också används till att producera övrigt material till mina kanaler. I huvudsak finansierar bokförsäljningen mina kollegor som hjälper mig att sköta sajten.

Därför är jag extra tacksam för alla ni som väljer att köpa boken direkt från mig, här på sajten eller vid något av mina föredrag. Tack!

 

Sara signerar bok

Det gäller att vara bekvämt klädd när man ska sitta länge och signera. Efter ett tag blir man stel i kroppen och behöver flytta omkring då och då.

 

Bild på en röd bokrygg med gul text.

Den här bokryggen är vackert rosaröd, nästan lila, med gul snirgklig text.

 

Att skicka böcker

Min onsdag började tidigt, när jag redan vid sju kom till Berghem för att röja plats till 1 200 beställda böcker. Vid halv nio kom Philip (min man) och Maria Fors Östberg (kollega och böckernas fotograf) och en kort stund senare backade en liten lastbil upp bakom huset. Två lastpallar böcker, packade i kartonger med ungefär tolv i varje. Vi bar och bar och bar, in i lilla hallen på husets framsida.

Sen åkte Philip hem och diskade och Maria och jag möblerade vi om så vi fick ett stort arbetsbord i vardagsrummet. Maria öppnade kartonger i rask takt och bar fram böcker. Och jag signerade. Och signerade. Och signerade. Högarna på golvet växte till små torn och lagom till att Helene Nilsson (kollega som ni möter när ni mailar info@sarabackmo.se med frågor) kom med alla etiketterade och stämplade kuvert och började packa ner böcker. De första 200 fick varsin fröpåse. Vi hade sagt de första hundra först, men kände oss på gott humör och petade ner till några extra.

Det är otroligt många moment med att skicka böcker, och allt innebär att varje bok ska transporteras från en plats till en annan. Phu!

 

Kvinnor sitter på golvet bland högar med böcker.

Här är hela gänget igång och jobbar, energifyllda av de goda semlorna. Lyxigt att ha ett helt hus till detta projekt, det är mycket enklare än att jobba hemma när det är så många böcker och kuvert och folk. Från vänster: Helene, Ninnie, Maria.

 

En kvinna sitter på knä på golvet bland högar av böcker.

Helene sköter allt inför bokutskicken och har stenkoll på beställningar, emballage, adress-etiketter och kontakter med posten. Alla utskick ska sorteras efter mottagarland och varenda utskick ska räknas så det blir rätt i redovisningen.

 

Här någonstans kom också Ninnie på spontanbesök med semlor! Mycket uppskattat. Hon tog genast tag i fikat och såg till att vi fick semlor och te och kaffe till lunch.

Ja, så fortsatte dagen. Bära böcker, signera böcker och packa böcker. I köket växte en stor hög från gaveln och in mot rummet. Så otroligt mycket böcker!!! Under tiden hann jag också signera ett hundratal extra böcker som Helene tar med sig tillbaka hem till Skåne. Det är därifrån hon skickar alla andra böcker ni beställer på nätet. Vi har nu fyllt på hennes lager med bland annat Vinterodling, som varit slutsåld. Nu går det fint att beställa den igen!

 

Köp alla mina böcker här

Skillnadens Trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi
Skillnadens skörd - Mat från trädgården året om (receptbok) 
Vinterodling - Skörda när det är kallt
Odla med barn i Skillnadens Trädgård
Odlingskalendern - 5 år i din trädgård
Skillnadens favoriter - 15 fenomenala grönsaker att lyckas med

 

En man i varselkläder står vid ett träd.

Mitt i signeringen kom några killar för att hjälpa mig att ta ner några träd. Tänk att allt alltid händer samtidigt när det är något! Mycket spännande i alla fall och jag ska skriva mer på bloggen om det sedan.

 

När allt var packat och kontrollerat fixade Helene med all rapportering till postens faktureringssystem. Vi har ett företagskonto och sköter allt sånt digitalt, men det är en del grejer att fylla i. Sen var det dags att bära ut och fylla upp våra bilar. Jag har ju nyss köpt ett släp, som jag dessvärre inte hämtat än. Suck! Men vi fick plats med allt i våra vanliga bilar och tutade in till posten i stan för att lämna. Tre stora stålkorgar fylldes upp med böcker och vi var färdiga nästan prick halv sex.

Alltså, det är en himla slitig dag och vi var allihop lite som urvridna disktrasor efteråt. Men så skön känsla! Det var lite strul senare på kvällen med posthanteringen och Helene fick sitta i telefon och bråka lite, men vi hoppas att de första böckerna når er redan idag.

 

Sara signerar.

Så här ser min signatur ut i böckerna.

 

Högar med böcker på golvet.

En liten del av alla böcker signerade tidigt på dagen. I en av högarna låg den allra första signerade boken, som jag vimsat till det och lagt bland de andra. Maria hittade den till slut! Första boken fick en extra liten odlingshälsning från oss.

 

Säj, säj, säj vad du tycker!

Och nu är vi ju så väldigt nyfikna på vad du tycker! Själv tycker Maria och jag, som gjort boken, att det är vår finaste. Ämnet är klockrent - femton grönsaker för nya odlare (ja, de funkar ju för oss som odlat ett tag med, ha ha ha) och jag är väldigt nöjd med texten i boken. Men det du antagligen kommer att se först är att Maria har överträffat sig själv med bilderna. Åh, så fina de är!

Om du fått boken kan du väl skriva en kommentar någonstans så vi får veta vad du tycker? Jag läser gärna här på bloggen och på Facebook. Och om du vill posta på Instagram kan du använda hashtag #skillnadensfavoriter så jag lätt hittar inlägget.

Håller tummarna för att ni gillar den!

Om du inte köpt bok än och är sugen på ett ex till dig själv eller någon annan, så finns det signerade ex att köpa nu i webbutiken. Helene gör ett nytt extra utskick på lördag, så att ni som beställer nu får boken innan den finns i vanliga bokhandeln. Den släpps annars den 15 februari i butik.

Och nu då? Thi hi, ja nu slår jag upp en blank sida och börjar på vår nästa bok. Om några dagar fotograferar vi första bilderna till den och så börjar allt arbete om. Det är roligt med böcker!
/Sara Bäckmo

 

Pst. Om du undrar över varför fler av mina inlägg är märkta som ANNONS nuförtiden är det för att jag försöker göra allt rätt när det gäller Konsumentverkets regler för marknadsföring i sociala medier. Allt som kan tolkas som reklam av mottagaren måste annonsmärkas, hellre en gång för mycket än för lite. Detta gäller alla kanaler som jag delar material i, både bloggen, Facebook, Instagram och YouTube. Jag vill gärna sköta det ordentligt för att inte råka ut för obehagliga felsteg. Hoppas du tycker det är okej!

06. februari 2020

24 svar till “Har du fått Skillnadens favoriter?”

 1. Madelene skriver:

  Jag väntar spänt på min bok, hoppas den kommer imorgon.
  Angående annons-märkningen skulle jag vilja säga att det gör dig ärlig och öppen med vad som är vad när du skriver. Det stärker din trovärdighet som person och företag i mina ögon. Bara tummar upp med andra ord!

 2. Sofia skriver:

  Men wow! 6 böcker har det blivit och fler på väg! Hurra! Alla finns i bokhyllan och väntar spänt på Favoriterna! Du är otrolig Sara! Sån inspirationskälla både med odling, livsfilosofi och företagande☀️ TACK!?

 3. nyfiqen skriver:

  Jag förstår att det var en slitig dag men med så mycket glädje antar jag. Att få jobba tillsammans och ned ett sådant lyckat projekt. Det ger ”go”!

  Jag har inte fått boken än men kan redan nu sägs att det är så fin, din allra finaste. ...eller är den första bäst, eller Skillnadens Mat. Jag återkommer i ämnet, hoppas den ligger i brevlådan idag. ?

 4. hellberg.marita skriver:

  Hej!
  Fick inte i dag heller, längtar!

  • Sara Bäckmo skriver:

   Nej, så dumt. Vi valde onsdag för att alla skulle få på fredag senast, men nuförtiden vet man ju liksom inte med Posten. vi håller tummarna för måndag!

 5. Christina skriver:

  Idag har jag fått min bok, en bok man blir glad av - så fin. TACK

 6. sofsun16 skriver:

  Nu har jag fått min bok och en fröpåse 🙂 Jag har bläddrat försiktigt i den då jag ska ge den till min man i födelsedagspresent. Dock fyller han inte förrän den 17/4 och så länge kan jag nog inte hålla mig så han får den nog redan i kväll 🙂 Sara, vilken bok och vilka bilder, blir toppen det här!

 7. Yvonne Andersson skriver:

  Idag har jag fått min bok?

 8. lena skriver:

  fått boken i dag precis lagom till Ledigheten.

 9. Essa71 skriver:

  Idag kom boken (och en fröpåse), tjoho! Jag har gjort en första mys-bläddring i den och ni har återigen gjort en jättefin bok, full av glädje och inspiration.
  De bästa hälsningar och tack till er, Sara och Maria, samt till ert fantastiska bokpackningsgäng.

 10. Lena skriver:

  Äntligen! Så himla fin bok! ?Jag har bara bläddrat lite i den. Så fina inspirerande bilder! ?En bok som jag blir glad av!
  En pärla! Tack! ?

 11. Emma Branzell skriver:

  Igår när jag kom hem låg den där på hallmattan! Så fin ?

 12. Linda skriver:

  Jag fick boken i måndags och älskar den! Så himla fin! Tack! ?
  Och tack Sara, för allt annat du gör och ger!
  Jag är utbränd och sjukskriven sedan ett halvår och Du är min stora inspiration och motivation och till att ta mig ut och bygga på min köksträdgård och odla. Odling är rena medicinen!
  Även inspirerande att se att det faktiskt kan funka även om man har småbarn. Lyckas dock inte så bra själv än ( tvillinggrabbar på 3,5 år)... men det finns alltså hopp! ?
  Stor kram till dig och ditt team! ?
  Mvh Linda

 13. helens.halsocenter skriver:

  Boken kom igår.
  Wow vilken toppenbok. Mycket inspirerande text och helt fantastiska bilder.
  Tack sara och Maria, ni är ett makalöst radarpar

 14. karin.blomdin skriver:

  Jag har fått min bok och den är så himla fin! Och en fröpåse, det var en fin överraskning 🙂
  Att även få föredraget som bonus var verkligen toppen!

 15. Marie Birgersson skriver:

  Jag fick min bok i måndags och har lusläst den i dagens sjukbädd. Inget ont som inte har något gott med sig har aldrig känts mer passande. Boken är så vacker och inspirerande! Jag blev nästan tårögd av flera av bilderna, så detaljerade och fantastiskt komponerade. En mycket fin bok att vara stolt över!

 16. johanna.vargvik skriver:

  Jag fick min bok i måndags och kommer gladeligen att grotta ner mig i den när mannen kommer hem från sjön och jag slipper all markservice. Jag har bläddrat i den och håller med om att det är en fantastiskt vacker bok! Det är inte klokt att du hunnit skriva fem fantastiska böcker plus en kalender vid det här laget! Högen på nattduksbordet växer. Och det är svårt att utse en favorit. Alla fyller sitt syfte. Fyrabarnsmamman i mig älskar dock barnbilderna. Loa i bärsele. Fina Alba i prinsesskrona och bakoframvänd klänning i blåbärslandet. Otto och Viggo involverad i olika bygg och skördeprojekt. Jag får hålla med Johannes om att du verkligen är en amazonkvinna (även om det säkert inte känns så alla dagar). PMS-kossan i mig nickar igenkännande och råmar uppmuntrande över etern ;). Jag har så mycket att tacka dig för. Jag började odla i samband med att din första bok släpptes och att min utbrändhet kickade in. Sedan dess har jag återhämtat mig och följer dig i dina olika kanaler. Du sprider SÅ mycket GLÄDJE i min vardag. Och även om barnen inte känner igen drottning Silvia på ett fotografi så skulle de känna igen Sara Bäckmo på en mils avstånd (haha). De älskar också att se dina videos. Fortsätt med det du gör. All pepp till dig och ett stort tack till ditt fina team som fotograferar, packar och köper semlor! Stort varmt tack till er och grattis till en ny fin bok!

 17. Inga-Lena Wiberg skriver:

  Tack för din inspirerande, vackra och pedagogiska bok! Blir så sugen på att så frön och odla!

  Med vänlig hälsning, Inga-Lena

 18. Catarina Andersson skriver:

  Boken är underbar Sara. Bläddrar njuter, funderar och börjar planera min täckodling. Så fort förkylningen är över ska jag ge mig ut, gräva ner bokashi (som jag oxå lärt mig av dig). Planera lanne och nu sår jag inne och ute. Tack Sara ?du berikar mitt trädgårdsliv!
  Mvh
  Catarina i Mellerud?

 19. Ylva Schlüter skriver:

  Ingen bok än. Men väntar med spänning.
  Ylva

 20. annaksommar skriver:

  Jag fick den förra veckan (och fröpåsen). Tack! Den är underbar precis som dina andra böcker! Jättefina bilder och härlig text som inbjuder till att läsa. Har precis börjat, men den verkar toppen! Såg unte ens att det stod annons...
  ???
  /Anna

 21. Ingegerd Fransson skriver:

  Hej! Jag har inte fått min bok.

 22. Louise skriver:

  Hej
  Jag tänkte beställa din bok och klickade på länken till 15 favoriter, men hamnade på en tom sida. Har länken brutits?
  Vänliga hälsningar
  Louise

  • Sara Bäckmo skriver:

   Så konstigt. Jag provar länken och kommer direkt till boken i webbutiken. Prova gärna igen, eller gå direkt till webbutiken genom lilla kundvagnen överst på sidan. Hoppas det funkar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *