02. augusti 2017

Hur fäster du tunnelväxthusen?

En ordentligt fäst konstruktion och plast som inte sliter sig ökar chansen för att tunnelväxthuset håller under lång tid. I nya videon berättar jag hur jag gör.

Egentligen hade jag planerat ett inlägg om meloner till idag. Men av en slump fick jag veta att det är vattenmelonens dag imorgon och självklart kändes det som en bra idé att skriva om melonerna då. Så idag får du istället en video där jag svarar på en rätt vanlig fråga när det kommer till tunnelväxthusen. Hur fäster du dem i marken?

Om du inte redan prenumererar på min YouTube-kanal skickar jag en särskild uppmaning till dig om att göra det. Det är gratis och det är ett fint sätt att visa att du gillar arbetet jag gör. Använd länken här. Sara Bäckmo - Skillnadens Trädgård.

 

Ett annat tips till dig som vill odla i tunnelväxthus och skaffat någon slags konstruktion att sätta upp är att gräva ner plasten eller ställa riktigt tunga saker runtomkring på den så att den hålls på plats. Den kan förstås blåsa sönder ändå, men risken är mindre. Hur jag resonerar kring plasten på eller av under vintern kan du se i klippet nedan.

 

 

Senare kommer jag att göra en video med frågor och svar om min tunnelodling. Är det något du undrar får du gärna ställa frågor i kommentarerna nedan. Tack!
/Sara Bäckmo

7 svar till “Hur fäster du tunnelväxthusen?”

 1. Nina skriver:

  Det du sa om rimliga krav på tiden och på sig själv var så klokt sagt. Den där morgonstunden är helt underbar. Jag gör likadant. 🙂 Tack för att du bjuder på dig sjölv och dina kunskaper som inspirerar så många av oss. Och jag har också bestämt mig för att lägga ner mindre tid på finlir (1000 kvadrat villagräsmatta jag ska förvandla 1/3 till köksland)och satsa fullt ös på att odla stort med tillfredställande resultat. Jag löser på, googlar, köper böcker, löser dina blogginlägg.. så man lär sig massa nytt och så gillar jag att du är så annorlunda jämfört med andra odlare som har så fasta principer. Det gnälls myclet på de som sticker ut.. tröttsamt att se.. huvudsaken är väl öndå att man får ut det man eftertraktar med sitt odlande. Vissa med bättre resultat än andra men thats life. Alla har vi olika förutsättningar beroende på odlingszon.. då får man ta reda på vad som funkar samt inte funkar och satsa stenhårt på de grödor a. Tack för fantastisk blogg. /Nina Sixtensmatte.

 2. madelein skriver:

  Sara - jag har sett att du har de "billigare" gröna tunnelväxthusen, tror du köpte dem på ebay. Hur funkar de i blåst? Hur funkar det med sol, när plasten är så grön? /Madeleine

  • Sara Bäckmo skriver:

   Allt funkar perfekt och det beror helt på hur du förankrat dem. Efter ett år eller två är plasten så dålig att den behöver bytas ut, se separat inlägg om det. Växterna får det ljus de behöver genom den gröna plasten med, om tunneln står i sol. /Sara

 3. Annika Turner skriver:

  Hej
  Jag är i förberedelse att köpa ett tunnelväxthus ,mitt första. Tänkte mig ett på 18m" . 3*6 ca . likt ditt " lilla " men med spetsigt tak. Är det E-bay jag skall leta? Kan du rekomendera något?
  mvh
  Annika

 4. Janiche Grønsleth skriver:

  Hei.
  Takk for all inspirasjon ?.
  Jeg har litt problem med og finne Jordanker til å feste min lille tunnel med her i Norge. Og ikke finner jeg noen på nett heller. Hvor har du kjøpt dine?
  Mvh Janiche

 5. […] vinterodling i tunnelväxthus Om värme i tunnelväxthuset Hur fäster du tunnelväxthuset? Läge för tunnelväxthus Glöm inte att vädra vinterodlingen i tunnelväxthuset Har din tunnel […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *