18. augusti 2015

Rakad skalle - Jag gillar min frisyr

De vanligaste sökningarna i samband med mitt namn ser ut att vara blogg, adress, öppen trädgård och - cancer.

LAND, LAN, Sara Bäckmo, Bloggare

 

Min man skulle söka ett recept som finns på bloggen och knappade då in mitt namn i sökfältet. Sökmotorn levererade en lista över de mest sökta orden i samband med fruns namn och det fjärde mest sökta ordet var cancer.

Jag tänker sällan på vilka associationer min frisyr ger men den enkla sökningen säger en del. Tack och lov är jag inte sjuk. Jag bara gillar min frisyr.

 

Hur det blev rakad skalle

Den rakade skallen har jag haft sedan jag var nitton år, alltså i drygt tjugo år. Tiden går. Fram till jag var nitton hade jag varit mestadels långhårig med ett böljande svall i något slags självfall. Jag lämnade min hemstad Göteborg när jag var arton för att flytta till Torsby och starta en radiostation. Varannan helg tog jag tåget hem till storstaden, med byte i lilla samhället Kil. En fredag var väntetiden lång och jag gick och klippte mig kort, hux flux. En herrfrisering var det enda jag hittade, men ordinarie frisörer vägrade klippa av det fina håret. En praktikant kunde göra det och det blev fult som katten.

När jag kom hem klippte jag mig några centimeter kortare men trivdes inte med det heller så jag rakade av allt. Och då hittade jag mig själv nånstans där bland det fallna håret. Sedan dess har jag varit rakad, med undantag för några år på SVT då chefer tyckte det var opassande. Nu tycker jag det är opassande att jag gick med på att låta håret växa ut en bit i nån slags public-service-anda.

 

Knasiga erfarenheter

Mitt hår var föremål för en krönika jag skrev till Smålandsposten för en tid sedan. Här är ett utdrag:

 

"Föreställ dig att du står i en kö, var som helst. Och så känner du någons hand som försiktigt rör sig över ditt huvud. Så vänder du dig om och ser en vilt främmande människa, till exempel en dam kring sextio, som säger: ”Jag bara måååååååste få känna lite.” När jag var yngre sträckte jag fram handen och sa helt frankt att det kostade en tia, men nu när jag är närmare fyrtio än tjugo blir jag mest generad.

När jag rör mig bland människor som är berusade och tappat förståndet tidigare under kvällen kan jag få frågor som: ”Är du rakad där nere med?” Det tycker packade män är jättefestligt.

Jag har också fått veta att det skulle vara omöjligt för mig att bli utsedd till Lucia, det är inte tillräckligt traditionellt. Inför ett möte med en ny arbetsgivare föreslog en vän att jag skulle låta håret växa ut lite så jag inte uppfattades som så ”upproriskt”. Och en gång sade en chef att det var opassande att jag som SVT-anställd var hårlös eftersom det skulle kunna skicka några slags signaler.

De allra vanligaste signalerna som uppfattas verkar vara följande: Lesbisk, feminist, militant vegan. Det händer fortfarande att en och annan blir förvånad över att jag är gift med en man. Och de jag känner måste ibland dubbelkolla om jag verkligen äter kött. Det gör jag. Jag slaktar dessutom höns."

 

Jag är inte sjuk

Det här är ju en trädgårdsblogg, men jag kände att jag ville säga nåt om håret som inte finns eftersom det uppenbart väcker en del frågor. Jag tycker det är snyggt med kvinnor med rakad skalle, under förutsättning att skallen i sig är fin. Jag har mött jättemånga kvinnor under årens lopp, i olika åldrar, som sörjer att de inte vågat raka av sig håret för att få se hur de ser ut. En så konstig värld vi lever i.

Förstås finns det många som alldeles ofrivilligt saknar hår på huvudet. Jag hoppas inte att någon ser mitt val att raka huvudet som stötande eller som ett förminskande av de sjukdomar som gör att det blir så. All kärlek till kloka skallar - med eller utan hår!
/Sara Bäckmo

 

Uppdatering augusti 2016: Nu är den vanligaste sökningen i samband med mitt namn "ålder". 10 augusti fyller jag 38 år. 

Uppdatering juni 2017: Nu är den vanligaste sökningen i samband med mitt namn "familj". Min familj består av en man och fyra barn. 

Uppdatering december 2018: Nu är den vanligaste sökningen i samband med mitt namn "hår". Fyllda fyrtio börjar det bli grått vid tinningarna men är fortfarande lika kort. Och jag älskar det!

65 svar till “Rakad skalle - Jag gillar min frisyr”

 1. susanne danielsson skriver:

  Bra! Gör det som passar dig! Du är jättesöt !!!!

  • Eva skriver:

   Hej!
   Jag älskar din frisyr. Men ibland undrar man hur folk tänker. När jag 2015 genom gick tuffa cellgiftsbehandlingar kunde folk inte förstå mig, att tappa håret på huvudet var inte något problem för mig. Jag visste ju att jag skulle tappa det och jag tror att min positiva inställning gjorde att jag klarade mig bättre. Dessutom så växte det ut igen.Däremot allt annat hår saknade jag. Inga ögonbryn, inget hår på kroppen.

 2. Anneli skriver:

  Bra skrivet! 🙂 Alla borde få ha som dom vill utan att det ska bli en massa pladder!

 3. Magdalena skriver:

  Det var första gången jag tänkte på hur kort hår du har, till och med när jag läste så var jag tvungen att scrolla upp för att kika om du verkligen var så kort som du beskriver. Det enda jag ser är dina otroligt vackra ögon, men det är ju jag det =D

 4. Cilla skriver:

  Du tycker du är supercool i ditt snagg och tatueringar.

 5. Jenny skriver:

  Din underbara frisyr fick mig att ta mod till mig att även jag ta fram klippmaskinen, och vipps var allt hår borta. En fantastisk lättskött frisyr. Du klär fantastiskt bra i den 🙂

 6. Elisabeth skriver:

  Mycket ska man höra innan öronen ramlar av. DU ÄR BARA BÄST SARA, älskar din TRÄDGÅRDSblogg, hejja hejja dig!

 7. Fia skriver:

  Den frillan passar dig förträffligt bra. Måste dessutom vara skönt att inte ha håret som fladdrar i ögonen nu när blåser ute ... Heja dig!!

 8. Helene Persson skriver:

  jag har bara följt dej av och till funnit din Blogg mkt intressant och fått en himmla massa tips och ideér . Din frisyr har jag inte ens funderat över ..OMG...vad människor måtte ha lite att göra men desto mer med att etikettera o sortera andra männskor i olika tilstånd o fack...Blääääh säger jag bara. Sara sträck på dej å´va stolt - du är du och du är fantastisk å´riktigt söt. // Ha det gott i sensommaren.<3

 9. MammaK skriver:

  Du passar skitbra i rakat/snagg, inte alla gör det. Önskar jag vågade testa...

 10. Monica skriver:

  Oh! Jag blir lite förvånad , min man har samma frissa och de har han pga han tränar mkt och hans hår är tjockt ock lockigt och mkt jobbigt att sköta. När jag såg din frissa första gången så visade jag min man och sa tänk om jag hade varit så modig för det hade varit så skönt , jag avskyr allt vad fön o grejor heter. Vi var båda eniga om att du är så vacker o fin i den frissan. .. Men vegan osv var får människor konstiga tankar ifrån... Jag är bara för feg, och jag har inte ett så gulligt ansikte som du.. Kanske då jag blir oensionär ,, på jobbet skulle folk nog reagera , då jag läser din berättelse. Du är fin o modig! Tänk om vi / jag fåfänga kvinnor vågade vara lite som vi vill! Jag gillar att följa dina odlinga på Fb impoberande jag hobbie odlar i mkt liten skala. Ha det gott!

 11. Tania skriver:

  Jag tycker också att du är jätte fin i din frisyr och jag blev själv sugen när jag såg din bild men det är nog som mammaK skriver att alla passar inte i det. Önskar att jag kunde prova och sedan trycka på "undo" om jag inte blev nöjd :-).

 12. Elli skriver:

  Hej Sara!
  Jag följer Skillnadens trädgård och ditt arbete med den. Men en sådan tanke angående val av frisyr har aldrig slagit mig.
  Du ser ju så glad och fin ut. Varför skulle du inte ha valt själv?

  //Elli

 13. persson62 skriver:

  Du är jättefin i din frisyr. Jag har haft samma av just anledningen cancer för några år sedan och älskade när stubben växte ut. Hade alltid undrat hur jag skulle se ut med rakad skalle. Nu vet jag. Och jag trivdes med det. Men konstigt nog är jag för feg att raka "utan anledning". Men långt och svallande blir det aldrig igen.

 14. Emma.R skriver:

  Du passar verkligen i det?
  Jag rakar också ner mitt hår då jag har så mkt självfall att det är helt okontrollerbart annars, men även för att jag självklart tycker jag är snygg i det. Ansiktet kommer fram på ett så fint sätt, istället för att försvinna i ett stort hårsvall.

 15. Malin skriver:

  Inte för att du behöver få det bekräftat, för du verkar ha fötterna på jorden och vara säker i dig själv, men du
  är SUPERSNYGG i din frisyr.

 16. Moni skriver:

  Du är ju så snygg i det så jag förstår att du trivs med den korta snaggen.
  Det är inte alla förunnat att klä i så kort hår men det måste ju vara superskönt på många vis, tidsbesparande bland annat, bekymmerslöst ( om man inte bekymrar sig över hur andra ser på det här med det snaggade håret?) praktiskt o bekvämt.
  Ditt vackra ansikte träder ju fram desto mer när det inte finns ett stort hårsvall runt ikring, men jag ger mig attan på att du skulle vara lika fin i det också?

 17. Lena Erlandsson skriver:

  Tycker du är SÅ fin i din frisyr och INGEN har egentligen ngt med ditt val av frisyr mm. Dessutom är du så inspirerande. Önskar jag hade modet och huvudet för att kunna ha sån frisyr...Kramar

 18. marie-louise hagström skriver:

  Jag tycker att du är en otroligt vacker Quinna <3

 19. Anne-Charlotte skriver:

  Har samma frisyr som dig. Mest hör att jag gillar det men också för att jag inte orkar med utväxten efter min cancersjukdom. Nu är sjukdomen en bisak? Jag gillar min frisyr, mitt snaggade huvud. Tyvärr blir folk närmast förnärmade för att jag inte låter håret växa ut, jag hade ju så fint hår innan...

 20. Päivi Skålberg skriver:

  Du passar väldigt bra i rakad skalle. Det klär dig och du är jättefin i det. Jag har svårt att förstå att man ska ge luft åt så mycket synpunkter på hur andra ser ut och varför ett visst utseende ska förknippas med några speciella egenskaper.

 21. Matilda Svahn skriver:

  Snyggsara! Jag rakade av håret för snart tre år sen. Älskade det! Det var intressant att det väckte så många frågor hos andra. Jag tycker om att inte riktigt passa in i folks fördomar, så jag tyckte det mest var kul att få folk att möta sina egna fördomar. Men visst var det tröttsamt ibland också. Är sugen på att plocka fram rakapparaten igen. Extra sugen blir jag när jag svettats i trädgårdslandet en solig dag!

 22. Anna skriver:

  Du är skitsnygg med rakad skalle !!! Hade jag haft din huvudform hade jag inte tvekat en sekund !

 23. Pia Pettersson skriver:

  Tänk så mycket tyck å tänk och fördomar det jämt måste vara......och inbillade osanningar! Du är jättesnygg i ditt hår, du verkar ha en fin huvudform och sen har du jättefin ansiktsform dessutom (har varit frisör i 26 år) och skulle jag passa i detsamma så skulle jag också göra det....praktiskt...skönt och snyggt, på en snygg person.....så fortsätt du med det, och bry dig inte dumma kommentarer. Och är det någon som tar illa vid sig, så är ju inte det ditt problem.....utan den andres. Att vara alla till lags är stört omöjligt!

 24. Lisa skriver:

  Jag tycker det är snyggt och modigt av dig att ha, så kort hår. Jag rakar sidorna nu. Men det uppepå är riktigt långt,ibland är jag sugen på att raka av alltihop, men fegar eftersom det tar några år att bli långhårig igen.. Haft nån hyfsat korthårig period förut och trivdes bra med det också. Men faktiskt är frisyrvalet lite styrt av att jag inte har nån fast anställning och känns som att jag behöver se "vanlig" ut ibland.

 25. Annette skriver:

  Hej! Känner igen mig. Jag var ofrivilligt kort kort, flintis pga amning. Hur omvärlden mötte mig går ej att beskriva, ofattbart att det fanns sådana förutfattade meningar kring min karaktär. Men sedan jag - sent i livet - blev mamma har jag mött en annan värld och är egentligen inte förvånad. Nu har håret växt lite gran, och folk är vänliga igen. På jobbet, dagis, i kontakt med hantverkarna (är den som bygger hemma), sjukvården... varför håret?? Har försökt att bemöta rätt, försökt vara förstående, ifrågasätt mig själv, men nu med längre hår måste jag tyvärr tycka att det egentligen var bara löjligt dumt. Försöker lära våra barn tolerans, även för det dumma vi kan ställa till med.

 26. Renate skriver:

  Jag skulle kollar ett recept på grönkål på din blogg och hamnade här där du berätta om ditt hår.Jag tycker du är vacker i din frisyr.
  Nu ska jag letar upp ett grönkålsrecept till lunch.Skördade en planta i växthuset alldeles nyss.
  Ha det gott/Renate

 27. Sarah skriver:

  Människor tål lika mycket olikhet som deras självkänsla tillåter.

 28. Lena Gustavsson skriver:

  Sara, du är jättefin i din snagg!! Den gör dessutom att dina vackra ögon "poppar" ut.
  mössa på i kylan!

 29. Lotta skriver:

  Du är verkligen snygg i ditt korta hår !!

 30. Meta skriver:

  Varför blanda in din frisyr/utseende över huvud taget i diskussionerna om odling/jordbrukande?! Vad är det som gör att andra människor måste diskutera personfrågor när det är ämnet odling/jordbrukande som ska diskuteras?! I min uppfattning är utseendet helt oväsentligt, det är ämnet man diskuterar som är det viktiga. När andra bloggare skriver om sina ämnen, brukar även de få sitt utseende ältat? Skärpning och bu till alla och envar som inte kan skilja mellan person och personens kunskap och ämne.

 31. Katarina skriver:

  Jag tyckte ditt inlägg var intressant. För flera år sen när du dök upp först? Reagerade jag faktiskt på ditt hår och funderade själv om du hade haft cancer. Kanske för att min mamma då gick igenom sin behandling. Man tenderar att se det som man har runt sig. Men att din frisyr skulle kunna uppfattas som stötande!? Det låter inte klokt. När tiden gick och ditt hår inte växte ut tänkte jag att du själv valt den frisyren. Skönt att det var så! ?

 32. Solgerd Bengtsson skriver:

  För mig är du en stor inspirationskälla. Även om jag har mer än 30 års erfarenhet av att täckodla och samodla grönsaker med blommor så ger du mig nya idéer. Jag har 3,5 odlingslotter a 100 kvm.

  Hela du lyser av odlarglädje!

 33. Mari skriver:

  Du har så fin "huvudform" och passar verkligen att vara utan hår och visa upp detta !!! ?❤

 34. Monica skriver:

  Detta är en mycket klädsam frisyr som passar dig alldeles utmärkt. Du är söt som en ekorre med dina pigga ögon.
  Jag rakade av mitt hår en gång för längesedan. Det kändes som en befrielse. Fick ovanligt många positiva reaktioner. Jag kanske ska göra detta igen. Jag är snart pensionär, så här finns pengar att spara.

 35. Agnes skriver:

  Du är jättesnygg! Fler kvinnor borde prova raka av sig håret. Bara för att testa åtminstone.
  Jag rakade av mig håret när jag var 20, året var 1997. Tyvärr har jag en ful skalle, haha, så det gick inte att behålla frisyren 🙂

 36. Majsan skriver:

  Tummen upp! Visst är det märkligt att vi är så invaggade i hur saker och ting skall och inte skall vara, vilka signaler vissa saker - så som håret t.ex - sänder ut. En arbetsgivare som inte uppskattar att en potentiellt anställd - eller redan anställd - vågar stå för sin sak - det är en rädd arbetsgivare! Du är helt galet snygg och vacker i Din rakade frisyr!

  Ibland funderar jag på att raka mig igen. Visserligen var det i samband med en cytostatikabehandling jag rakade mig förra gången, men ibland saknar jag den frihet det är att slippa tänka på håret...

  Tack för att Du delar med Dig av Din trädgård, Dina tips och Dig själv!

  Fortsätt stå på Dig!

 37. Eva skriver:

  Synd att du ska behöva förklara dig men härligt att du står för alternativ till gängse normer, jag följer dina inlägg för din odlarentusiasm,generositet och kompetens! Bra förebild på många plan?

 38. Lena Larsson skriver:

  Vet du vad? Jag tycker att du är mycket vacker och din huvudform är perfekt för din "frisyr".
  Sedan vill jag tacka dig för alla dina recept råd o tips i trädgården det sämsta är bara att jag blir så inspirerad att jag i min entusiasm startar lite mycket projekt nu på semestern det blir ju "vardag" snart... Ha det gott!

 39. Händigakvinnan skriver:

  Den där fördomssäcken. Innehåller hur mycket som helst. Vi bär den alla och det är nyttigt att rota runt lite i den. Tänkvärt och bra att du sticker hål på såpbubblan av undringar!
  Kram

 40. Lisa Boström skriver:

  Du är SÅÅÅ söt Sara!

 41. Anette skriver:

  Har aldrig reflekterat över din frisyr men beundrat dina fina mössor många gånger. Som så många andra skrivit ovan, helt otroligt att inte få ha vilken frisyr man vill utan att folk undrar och bär dig åt. Du är jättefin både i frisyren och i alla fina mössor!
  Tack för all inspiration!❤️
  Anette

 42. Den frisyren passar fig ypperligt vill själv ha en slik frisyr men ingen frisör vågar jag är 70 då jag var 43 op jag i huv och blev då rakad trivdes jättebra men kvalitén på håret var bättre få

 43. NINA skriver:

  Åh du är en förebild på många sätt och jag önskar själv att jag bara vågade testa att raka bort mitt hår precis som du. Du är så gnistrande och vacker. Håret kan ju vara ett skydd mot omvärlden där en frisyr kan sända massa signaler om vem man är men har man inget så ÄR man bara tänkte jag. Efter ditt inlägg fattar jag att många skaffar egna idéer om vem man är med rakat hår. Och jag insåg just att det är nog precis därför jag inte gjort det. Skulle nog inte vara passande på jobbet. Men varför inte egentligen. Får nog ta mig en funderare på om jag ska våga ändå. All pepp till dig och grattis på födelsedagen. /Nina

 44. Martina skriver:

  Underbart! Sökte just på "Sara Bäckmo" för att visa min man hur snyggt det kan vara med rakat hår (och hur jag vill ha håret), och google fyllde i "cancer"... Kanske jag kan skänka håret till någon med cancer som inte har samma bekvämlighetskrsv som jag om/när jag väl rakar av det!

 45. Brita skriver:

  Nu när du haft rakat huvud i halva ditt liv, kanske dags att byta igen?!? Du är jättesöt men skulle vara det också med lite längre hår. Man kan göra mycket kul med ettböljande hårsvall!

 46. Yvonne S Ed skriver:

  Varför folk har sådant intresse för din frisyr är ofattbart - vad har det med trädgård att göra? Du ser väldigt bra ut, det gör du och det hade du säkert gjort i annan frisyr också. Men jag följer ju dig för att din blogg är intressant och jag lär mig hela tiden. Tack för det!

 47. Birgit Hansson skriver:

  Man kan väl få raka av håret även om man inte är "söt" eller "blir snyggare" av det??? Det kanske bara är skönare...???

 48. Maria skriver:

  Du är så vacker hela du, både utanpå och inuti, och som så generöst delar med dig av all din kunskap och alla dina rön. Tack!
  Maria

 49. Sara skriver:

  Hahaha, roligaste på länge, "Uppdatering 2016... Uppdatering 2017..." :DD Härlig konstaterande självdistans på nåt sätt.

 50. Johanna skriver:

  Märkligt det där med frisyr och folks åsikter. Min lilla 5- åriga tjej bestämde sig för kort hår för ett och ett halvt år sedan. Hon är suuuperfin i det! Nu vill hon låta det växa igen så att det är långt tills hon börjar skolan, och hon är tydlig själv med att det är för att hon tycker det är jobbigt när folk ifrågasätter om hon är en riktig tjej när hon har kort hår.
  Tack för en fantastisk trädgårdsblogg!

 51. Johanna skriver:

  Märkligt det där med frisyr och folks åsikter. Min lilla 5- åriga tjej bestämde sig för kort hår för ett och ett halvt år sedan. Hon är suuuperfin i det! Nu vill hon låta det växa igen så att det är långt tills hon börjar skolan, och hon är tydlig själv med att det är för att hon tycker det är jobbigt när folk ifrågasätter om hon är en riktig tjej när hon har kort hår. Väldigt frustrerande.

  Tack för en fantastisk trädgårdsblogg!

 52. Heja Sara att du gör det du trivs med. Skönt att det inte handlar om sjukdom. Stork kram ????????❤️?❤️

 53. Jeanette skriver:

  Hej,
  Jag såg ett program på SvT för några år sedan, då du började med din trädgård.
  Det var faktiskt din frisyr som fick mig att haja till och fortsätta titta på programmet och verkligen lyssnade på vad du sa. Jag tyckte du var en så cool o tuff tjej som vågade starta upp något helt nytt, jämfört med alla gamla tanter som jag då tyckte var supertråkiga när de pratade om sina trädgårdar. Dem zappade jag bara förbi ?
  Sedan dess har jag följt dig och du har blivit lite av min odlarguru ?
  Och Ja, du passar jättebra i rakat! Faktiskt så stärker du även mitt självförtroende att vara mig själv o skita i vad andra tycker o tänker om mitt utseende (känn ingen press ?)
  Tack för att du fick mig att våga börja odla på riktigt! ❤

 54. anneli skriver:

  Det är väldigt snyggt! Feminist är man ju oavsett håret. De som säger så: antingen är hon lesbisk, feminist eller militant vegan.
  Vässa era IQ:n
  Fördomarna är många. Hur som haver så är Saras hår perfekt! ❤️??

 55. Ann skriver:

  Jag tycker du är så himla fin i din frisyr. Du ser fri ut. Önskar jag oxå skulle se lika snygg ut i ett rakat huvud, men jag tror jag får behålla min toffs?. Tänk att folk blir så nyfiken på ett rakat huvud.

 56. Hanna skriver:

  Jag gillar också din frisyr!
  Gillar att det utmanar vår hysteri kring hur man ”ska” se ut. För 8 år sedan rakade jag själv av mig mitt lockiga svall efter en utmaning på en ungdomskonferens. Om ungdomarna kunde samla ihop x antal tusenlappar till ett biståndsarbete i Afrika så skulle jag raka av mig håret. För mig var det en häftig upplevelse att kunna bidra med mitt(hår) för att andra skulle kunna få det bättre. Men vilka reaktioner jag fick! ? vissa skällde ut mig, andra trodde jag var ett offer och att ungdomarna gjorde det utan att jag var med på det, tror inte reaktionerna hade varit detsamma om en kille hade gjort det... men jag var stolt i min nya frisyr och att kunna få visa 1000 ungdomar att hår betyder inte allt.
  Sen att det var skönt, praktiskt och fint var ju bara plus... ?

 57. marie_dax skriver:

  Det är helt underbart att du bjuder på dig själv. I alla blogginlägg, artiklar videoklipp mm som jag sett så är du en enkel tjej med fötterna på jorden. Njut av vardagen. Livet är för kort. Det är mitt motto. Ignorera alla negativa kommenterar. Vi är många här du inspirerar varje dag. För mig har du hjälpt mig förstå odling på ett enkelt sätt. Odling är min lugna stund där jag har ro i denna mycket stressande värld.

 58. Birgit Hansson skriver:

  Ibland ter sig åra liv rätt underligt! I går satt jag och tänkte på att det skulle vara underbart att ha din korta frisyr eftersom jag nu sitter här och är "karantäniserad" och inte kan komma iväg och få håret ansat! Så dyker ditt inlägg om din frisyr upp i FB idag! Min frisyr börjar nu likna Einsteins men under rufset döljer sig inte hans hjärna. Luggen klarar jag av att kapa av lite då och då men resten har jag inte vågat mig på. Men jag får se hur det arta sig längre fram då jag funderar på att införskaffa en trimmer till hunden så vem vet vad framtiden döljer! Tack för ditt kloka inlägg och för din underbara odlingsblogg som ge mig så mycket inspiration till den egna täppan <3

 59. Marie Zeybrandt skriver:

  Haha, tänk vad det kan vara svårt att acceptera våra val i livet, iaf andras val.

  Jag har inte funderat på ditt hår men nu när jag läste ditt inslag här så väckte det tankar.

  Men jag tycker, kör på och gör dina val och jag som följer din trädgård tycker att det är den som är mest intressant.

  Du är så klädsam i din fina frisyr!!

  Ha en fantastisk fin maj månad😂🌹🏋️
  Hälsar Marie

 60. Karin Johnsson skriver:

  Du är supersnygg i din frisyr. Den klär dig. 👌Som du säger formen på huvudet spelar roll. Senast jag klippte mig pratade min frissa å jag om just huvudformen. Att det inte är alla som klär i kort å att det beror på huvudformen. Själv är jag just nu kort hårig med snaggad nacke. Älskar det! 😍 Men gillar alla frisyrer. Byter frisyr å hår färg typ varje gång jag är hos frissan. Ca. Var 10 vecka. Det växer ju ut om man inte blir nöjd 😃

 61. Warda skriver:

  Snyggt på dig😍 jag har inte tänkt på ditt hår. Vad fint du är och coolt på trädgården och snygging retro färga kläder ♥️.

  // Warda

 62. Jenny skriver:

  Jag har samma frisyr som du och trivs jättebra med det!!!
  Första gången jag snaggade det var jag typ 20,
  sedan hade jag längre hår ett tag,
  men efter att blivit missnöjd med diverse
  frisyrer och resultatet av hur klippningar blev,
  så snaggar jag nu ner det själv till cirka 3mm.
  Jag har aldrig känt mig MER kvinnlig än vad jag
  gör med superkort hår, dessutom ser jag mycket
  yngre ut, jag är 46, men många tycks tro att jag är typ 25.
  MEN folk har verkligen fördomar, de tror att jag är lesbisk
  och de tror att jag är vegan...feminist är jag så klart,
  men det har ju inte med min frisyr att göra..!

  KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *