Kurs á la Skillnadens!

Nu är det äntligen dags att bjuda in till kurs á la Skillnadens Trädgård! I mars är du välkommen att kickstarta våren genom en helg med mig.

Det här är så kul att äntligen berätta om! Det har gått ett helt år sedan tankarna väcktes och nu är det tid att börja ta emot anmälningarna till Skillnadens första odlingskurs. Det ska bli så roligt! Håller tummarna för att intresset blir stort - kanske någon till och med vågar sig på att önska kursen i julklapp?!

 
 

Vårens roligaste odlingskurs!
Under de två kursdagarna delar jag med mig av mina erfarenheter av att odla och leva med Skillnadens Trädgård. Mycket av det kretsar kring enkla sätt att odla, precis det jag tycker är viktigt för att klara av att sköta trädgården när mycket annat i livet kräver sin tid. Du kommer att få massor av tips som jag hoppas ska vara till nytta under hela året. Mer detaljera info om innehållet när vi närmar oss kursstart.

 

En loge i festkostym.

Kursen hålls på logen på Rinkaby gård.

 

Kursen hålls den 25-26 mars 2017 på Rinkaby gård, drygt en mil från Skillnadens Trädgård. Här finns en fantastisk loge som vi använder för våra inomhusaktiviteter och dessutom en fenomenal gräsplätt att sakta men säkert omvandla till köksträdgård när vi sätter spadarna i jorden. Den mesta tiden tillbringar vi på gården, men under lördagen gör vi ett långt studiebesök i Skillnadens Trädgård. Då finns möjlighet att kika på mina tidiga odlingar och se hur jag strukturerar arbetet på vårkanten innan allt växer upp.

 

Under helgen gör vi ett besök i min trädgård, som visserligen inte är så grönskande som på bild just i mars men ändå kan bjuda på inspiration.

Under helgen gör vi ett besök i min trädgård, som visserligen inte är så grönskande som på bild just i mars men ändå kan bjuda på inspiration.

 

Bekvämt och nördigt häng
Kursen gör jag i samarbete med Majja Almqvist och Kajsa Almqvist som driver Rinkaby gård. En skönt avslappnad plats som är perfekt för en trädgårdskurs. För att göra det lite extra nice för oss nördar som samlas har vi bestämt oss för att kursen under lördagen också innehåller en middag på kvällen. Hur härligt är inte det?!? Så istället för att packa ihop och avsluta vid klockan fyra som många andra kurser, stannar vi kvar och trädgårdsbubblar helt okonstlat i några timmar till över en middag. Det längtar jag efter redan nu!

Information om kursen, anmälan och Rinkaby gård finns på www.rinkabygard.se. Platserna är förstås begränsade så det är först till kvar som gäller.

Så. Nu är det sagt. Officiellt liksom. Skillnadens första odlingskurs! Vad tänker du om det?
/Sara Bäckmo

 

01. december 2016

17 svar till “Kurs á la Skillnadens!”

 1. Pia skriver:

  Jösses vad spännande. O kul. Jag tror att anm kommer att hagla in ☺

 2. Camilla Jansson (nyfiQen) skriver:

  Jag hoppar jämfota! ....och har redan anmält mig så jag får plats.

 3. Kristina skriver:

  Vilken underbar idé! Behöver man mycket erfarenhet eller klarar man sig med en rejäl dos entusiasm? Har i somras blivit fastboende på landet några mil norr om Växjö o är i full gång med att planera mitt livs första odling! Kanske detta kunde vara en bra start?

 4. Christel skriver:

  Kul kul kul!! 😀 Känns som ett naturligt steg för dig o ta. Och tror många av dina följare haft föhoppningar om att det skulle bli verklighet. Tror vi är MÅNGA som är glada över denna nyhet 😀 ?

 5. Tina skriver:

  Jättekul 🙂 ? Jag anmälde mej direkt i morse ?

 6. Lisa Runeqvist skriver:

  Sara!
  vad roligt att få gå på kurs med dig och alla andra.
  Nu har jag anmält mig. Ska bli så roligt om jag kommer med 🙂

  Lisa

 7. Lena skriver:

  Men ååååå vad jag skulle vilja! Hoppas att det finns nån plats kvar i slutet på januari eller så, innan dess lär jag inte veta om jag kan ta mig råd till det. Men det känns inte troligt, det lär bli fulltecknat illa kvickt. Jag får hoppas på fler tillfällen istället.

 8. Lena skriver:

  Roligt! Hade det inte varit för att jag kommer att ha en ganska så nyfödd bebis då så hade jag anmält mig på studs.

 9. Catharina Olsson skriver:

  Efter gårdagens trevliga föreläsning i Henån, så vill jag givetvis vara med på detta.Vi får bara hoppas att det finns platser kvar. Skall anmäla mig de närmaste dagarna. Hurra!!

 10. Benni fra Norge skriver:

  Oi, oi......
  Hvilket tilbud og fantastisk ide. Så synd jeg bor så langt unna. Jeg måtte ha hatt lang dyr reise med 3 fly og 3 overnattinger for å fått det til. Jeg får se hva som finnes på feriekontoen.
  Du overrasker virkelig med dine kreative ideer og "lukter" deg frem til hva som dine lesere ønsker.
  Derfor har du også så mange lesere.
  Dere som bor i nærheten - hiv dere på - dette er virkelig en unik sjanse og opplevelse. Virkelig en julegave fra Sara.

 11. Lisa i Åby skriver:

  Oiiiii! Va kul! Jag har anmält mig, när får en veta om en kom med? 🙂

 12. Kamilla skriver:

  Så kul!! Dagens bästa nyhet?

 13. Helena skriver:

  Superkul! Jag skulle så gärna vilja att du kom och göstföreläste i vår på den trädgårdsutbildning jag går (YH skillebyholm)! Ska be kursansvariga kontakta dig om det ❤. Gärna om täckodling och samplantering. Mvh Helena

 14. Sandra skriver:

  Änmälningsmail skickat och nu håller jag tummarna! Vilken vårboost det hade varit!

 15. Ylva skriver:

  På vilken "nivå" kommer dagarna att ligga? För nybörjare eller för de som redan är nördar o erfarna ?

 16. Clary från Kramfors skriver:

  Anmäld och håller tummarna HÅRT! Skulle vara helt fantastiskt att gå träffa dej och få gå kurs för dej!!!!!

 17. Annica skriver:

  Kunde inte motstå... nu har jag anmält mig också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *