01. november 2018

Live dag 4: Att förbereda inför vintern

På ett vis kan man säga att nästa års trädgårdsarbete börjar redan nu. Nu förbereder jag nästa års tidiga sådder genom att välja vilka bäddar jag ska odla och på vilket sätt. Det berättar jag mer om i dagens livesändning.

Den fjärde dagen i mitt live-projekt på YouTube startar jag tidigt på morgonen ute i trädgårde, knappt vaken. Det är underbart att gå ut så tidigt. Fåglarna, grannens tupp och den svaga vinden i träden hörs.

Idag berättar jag lite om hur viktig trädgården är för mig och hur den hjälper mig att känna mig som den bästa Sara. Dessutom svarar jag på Julies frågor som kommit in via Sara's Kitchen Garden på Facebook:

"Hi Sara. Your videos are such an inspiration to me. Thank you so much for sharing ❤️
I’m wondering how and when you prepare your outside beds for winter?
And.. is there any hope that your new book will be published in English?"

Se min senaste live från trädgården här:


Blogginlägget jag hänvisar till, om att täckodla med ull, kan du läsa här: Täckodla med ull.

Här kan du se avsnitt från tidigare i veckan:

 

 

 

 

 

 

Om du prenumererar på min kanal så får du en hint om när jag kör igång morgondagens avsnitt: Sara's Kitchen Garden. Vi ses imorgon!
/Sara Bäckmo

 

 

3 svar till “Live dag 4: Att förbereda inför vintern”

 1. Nina Granath skriver:

  Åh! Även jag fick några tårar i ögonen då du pratade om hur trädgården kan få en att känna så starkt för sin egen person och styrka, vad man kan och åstadkommer genom sin odling, sina barn man burit, fött och uppfostrar/uppfostrat. Vilken fin stund. Tack!

  Älskar dina livesändningar på engelska! De når ut till så många och helt plötsligt är vi ett globalt trädgårdsgäng som odlar tillsammans fast på olika platser. Så häftigt!

  • Sara Bäckmo skriver:

   Visst är det underbart! Innan tänkte jag inte så mycket på att vi är så lika som odlar, även om vi befinner oss på olika sidor av klotet. Min fascination för odling har blivit större ju fler människor jag kommer i kontakt med och att ta del av berättelser från andra delar av jorden är superhäftigt!

 2. r-m.hellstadius skriver:

  Tack snälla du för all inspiration du ger. Det är så roligt att se dina videos och så kul att du kallar en av dom ”Sara säger” för precis så säger jag?? ”Så här kan man göra för Sara säger så”?
  Här hemma så testar vi mycket mer i odlingen än vad vi gjort förr. Idag har jag skördat mangold som jag stuvade och morötter, palsternacka o rödbetor till ugnsrotsakerna. Hade lök o potatis sedan innan. Har fortfarande mycket palsternacka, morot, svartrot o jordärtskocka i landen till i vinter/vår. Har bäddat in dom i löv o halm. Har även grävt ner bokaschi o satt vitlök o en sorts gul lök som kunde höst-sättas. Det är sååå roligt med odling när man inte behöver krångla till det. Ha en fin höst och fortsätt med det du gör. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *