17. maj 2016

Matsedel vecka 20 - 2016

Fyllda pannkakor är suverän trädgårdsmat. Jag älskar att fylla dem med stuvning av nyskördad spenat.

Det är fortfarande mycket spenat i våra middagar. Nyligen skördade jag två kilo (två stora plastkassar fulla) spenat för infrysning. En vecka som den här använder vi ungefär ett kilo färsk spenat i matlagningen. Det är så gott!

Här är vad vi äter i veckan:

Lördag: Sås med spenat och räkor, ris, blandad sallad.
Söndag: Lammfärsröra med fetaost, purjo och brytbönor, nybakat bröd, grön sallad.
Måndag: Löksås med grädde, vitt vin och bladgrönsaker, pasta, sallad.
Tisdag: Stekt panerad torskrygg, blandad sallad med ägg, örtsås av creme fraiche.
Onsdag: Dillkött på lamm, ris, grönsaker.
Torsdag: Pannkakor, bär och grädde.
Fredag: Crepes med spenatstuvning, kokta bondbönor, sallad.
/Sara Bäckmo

 

2 svar till “Matsedel vecka 20 - 2016”

  1. Karin skriver:

    Ser jättegott ut!
    Jag sådde spenat tidigt i djupbädd och den kom upp snabbt, men sedan ca en månad har det inte hänt något. Vad kan det bero på? Jag har bondbönor bredvis som växer men har små hål + svarta fläckar. Jordloppor?
    Salladen i bänkarna bredvis har vuxit om spenaten. Vissa verkar tycka det är svårt med spenat - jag bla.

    • Sara Bäckmo skriver:

      Hej, Kanske behöver jorden lite mer näring? Spenat gillar välmatad jord. Hade jag varit du hade jag provat att så igen! /Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *