Mina vinterfröer tillsammans med Nelson

Här är hela listan med fröer i nya sortimentet Så året runt. Femtiofyra härliga grönsaker särskilt valda för att de har egenskaper som funkar i kyligt klimat.

Mina händer håller nyskördade bladgrönsaker från en vinterodling

 

Vecka 36 (2018) börjar mitt nya frösortiment - Så året runt - att säljas i butik. Det är ett grymt samarbete med Nelson Garden för att uppmana alla trädgårdsintresserade att gå ut i trädgården och odla mat också på hösten.

De allra flesta sorter har jag odlat själv i min trädgård. Några sorter har jag fått tips om av odlar i norr men inte provat själv. Och ytterligare ett fåtal är wildcards med till synes superbra egenskaper som gjort mig så nyfiken att jag inte kunde låta bli att ta med de som ett test till oss alla. Det är till exempel pak choi 'Bonsai', som beskrivs som en småväxt pak choi med vita kraftiga stjälkar. Mums, säger jag!

 

Unika såanvisningar

Flera av sorterna hittar du redan nu i Nelsons sortiment och också hos andra fröfirmor. Men det som är superunikt för det här sortimentet är de säsongsanpassade odlingsbeskrivningarna, som skrivits av undertecknad. Nu på sommaren, och senare hösten, är det bara att plocka fram de små påsarna och läsa vad jag föreslår för sådd för respektive årstid. Och jag beskriver lätt och okonstlat hur sådden går till.

Förutom att hela sortimentet kommer att finnas i cirka 400 trädgårdsbutiker runt om i landet kan de också beställas på nätet. Du som är medlem på sarabackmo.se kommer att ha kanonpris på fröerna i medlemserbjudandet för september. Missa inte det!

Hoppas du hittar något som du tror kan passa din odling kommande höst- och vintersäsong! Sortimentet kommer att utökas till nästa år. Så roligt!

 

 

Frösortimentet kompletteras i trädgårdsbutikerna med min nya bok Vinterodling - Skörda när det är kallt. Om du vill köpa boken direkt så kan jag rekommendera min webbutik, där du kan köpa boken signerad. Titta på boken här!

För dig som kanske missat nyheten om samarbetet med Nelson Garden kring ett frösortiment särskilt anpassat för odling när det är kallt kan kika på videon ovan. Och alla sorterna i sortimentet kan du läsa nedan.
/Sara Bäckmo

 

 

Namn: Engelska:Sortnamn:
BrokaliKaibroc'CN 7006' F1
BladdillDill'Bouquet'
HaverrotTragopogon porrifolius
Asiatisk kål, TatsoiTatsoi
Blomsterkål, KalettesKalettes'Autumn Star' F1
BrysselkålBrussel sprouts'Igor'
Daggkål, KailaanKailaan'Kichi'
GrönkålCurly kale'Dwarf Green Curled'
GrönkålCurly kale'Scarlet'
Kål, KomatsunaKomatsuna'Malachai' F1
Kål, Pak ChoiPak Choi'Bonsai' F1
Kål, Pak ChoiPak ChoiPak Choi Colour Crunch Blend
PalmkålCurly kale'Nero di Toscana'
RödkålRed cabbage'Langedijker Bewaar 2'
SavojkålSavoy cabbage'Vorbote 3'
SpetskålWhite cabbage'Filderkraut'
SpetskålRed cabbage'Kalibos'
KålrabbiKohlrabi'Blaro'
PurjolökLeek'Blaugrüner Winter'
PurjolökLeek'Northen lights'
SalladslökAllium cepa'Apache'
SalladslökAllium cepa'White Lisbon'
MangoldSwiss Chard'Perpetual Spinach'
Höst-/VintermorotCarrot'Rothild'
SommarmorotCarrotHarlequin Mix F1
SommarmorotCarrot'Nantaise 2'
PalsternackaParsnip'White Gem'
BladpersiljaParsley'Laura'
KruspersiljaParsley'Grüne Perle'
VinterportlakClaytonia perfoliata
MajrovaTurnip'Golden Ball'
Rucola/SenapskålEruca sativa
RädisaRadish'Burro Gigante'
RädisaRadish'De dix-huit jours'
RädisaRadish'French Breakfast 3'
BladrödbetaRed beet'Bull´s Blood'
HuvudsallatLettuce'Merville des quatre saisons'
Sallat, MixLettuceMix
PlocksallatLettuce'Cerbiatta'
PlocksallatLettuce'Lollo bionda'
PlocksallatLettuce'Red salat bowl'
PlocksallatLettuce'Salad Bowl'
Bindsallat / Romersk sallatLettuce'Intred'
Bindsallat / Romersk sallatLettuce'Little Gem'
Vintersallat, MachéCorn salad'Vit'
Sibirisk bladrapsRussian kale'Red Russian'
SpenatSpinach'Butterflay'
SpenatSpinach'Palco' F1
Nyzeeländsk spenatSpinachNeuseelaender
TrädgårdsmållaOrach, Atriplex hortensis'Rubra'
BrytsockerärtGarden pea'Tom Thumb'
SockerärtSugar pea'Norli'
ÄrtskottPea
BondbönaBroad Bean'Witkiem Manita'

 

 

 

 

24. april 2018

17 svar till “Mina vinterfröer tillsammans med Nelson”

 1. inkasorman skriver:

  Ska bli roligt att försöka med detta 🙂

 2. dromlandet skriver:

  Perfekt. Då är handlingslistan redan klar. Tack för den! Så spännande

 3. Mette Nylander Nørgaard skriver:

  Sikke et lækkert sortiment - glæder mig til det kommer i handlen, og specielt med en opdateret dyrkningsvejledning fra dig ;O). Tak for en dejligt inspirerende side, der er have et et opnåeligt niveau <3.

 4. Mette Nylander Nørgaard skriver:

  Sikke et lækkert sortiment - glæder mig til det kommer i handlen, og specielt med en opdateret dyrkningsvejledning fra dig ;O). Tak for en dejligt inspirerende side, der er have et et opnåeligt niveau.

 5. […] frösamarbetet med Nelson Garden där jag valt ut produkter till ett frösortiment har jag tagit emot en påse av var sort i just […]

 6. […] Läs om sortimentet: Mina vinterfröer tillsammans med Nelson […]

 7. Ina skriver:

  Kjempekult! Min nærmeste hagebutikk har sendt alle frø i retur til leverandørene for lengst. Jeg skulle gjerne hatt informasjon om hvor jeg kan kjøpe disse frøposene i Norge, eventuelt på nett fra Sverige.

  • Sara Bäckmo skriver:

   Hej! Vi kommer att ha ett fint medlemserbjudande på fröerna i september. Men vad jag kan se skickar den aktuella butiken inte fröerna till utlandet. Jag undersöker alternativ. I Norge kommer fröerna att finnas med start 2019. Hälsningar Sara

 8. […] och små frö-partyn. För utöver boken har ju också mitt fina sortiment med vinterfröer, Så året runt, premiär nu i månadsskiftet […]

 9. […] Nåväl. Vad händer nu? Jag har fått en första pall med böcker levererad idag och har behövt beställa mer för att intresset har varit så himla stort. Du som medlem köper alla mina böcker signerade för 245 kr styck, inklusive frakt på webben. Imorgon tisdag samlas mina kollegor Elin, Helene och jag för att göra ett första utskick till er som köpt via webbutiken. Signerade förstås och de första etthundra böckerna skickas med en fröpåse ur kollektionen Så året runt. […]

 10. […] utvald för att passa oss som vill odla för skörd på vintern är ett drömprojekt! Nu när Så året runt, som jag tagit fram i samarbete med Nelson Garden, presenterats och nått de alla butiker som […]

 11. lmohar skriver:

  @ina De finns på Blomsterlandet i Strömstad

 12. […] I min senaste video på YouTube visar jag hur jag planterade bädden i slutet av augusti. Och alla sorterna är från min egen frökollektion Så året runt! […]

 13. […] augusti släpptes min frökollektion Så året runt, i samarbete med Nelson Garden. De finns att köpa i de flesta trädgårdsbutiker i Sverige, till exempel i många av de stora […]

 14. […] Om du vill komma och ha en fin eftermiddag/kväll tillsammans med mig och många andra odlingsglada så är du varmt välkommen! Söndagen den 4 november klockan 16.00-17.00. Det går bra att komma lite tidigare än så och byta fröer, mingla, köpa bok och bunkra fröer ur min kollektion Så året runt för Nelson Garden. […]

 15. […] kvällen har jag ordnat så att det finns ett urval av fröer ur min kollektion Så året runt från Nelson garden på plats till försäljning. Fröpåsarna kostar 3 euro styck och det är endast kontakt betalning […]

 16. Helena skriver:

  Hej!
  Vi köpte 'Bull´s Blood' - rödbetan.

  Men blir det inga betor av den, utan bara blad? Är lite osäker på vad "bladrödbeta" innebär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *