04. maj 2014

Musmelon måste i tunneln

Djungelgurka/musmelon, sommaren 2013.

"Wow, vi skulle ju kunna ha typ fyra tunnlar" sa min man då vi täckt över stålstommen med plast och spanade på resultatet. Det bådar gott! 

Trots att det enligt väderappen blåst 15-20 m/s idag var det inga som helst problem att dra över plasten på stommen. Men så hade jag ju också sett några instruktionsvideor. Hepp. 

I samma sekund plasten täckte bågarna blev det kanonvarmt i tunneln. Jag har aldrig haft ett växthus och därför inte upplevt skillnaden, sådär ordentligt som man gör när det är ens egna grejer som ger en upplevelser, mellan innanför växthusväggar och utanför växthusväggar så tydligt. Förstår att det finns verkligt stora poänger med den här investeringen!

Nu har en del sådder burits ut i tunneln och täckts med fiber, lagom till dess att alla gurkväxter ska sås inomhus. Nu finns gott om plats att ta fram värmemattan och ge gurkor, squash, pumpor och de meloner barnen önskat sig en rivstart. 

Har du förresten provat odla djungelgurka, eller musmeloner (bilden) som vi kallar dem? Kan vara världens bästa barnväxt! En pytteliten gurka med prickar på, jättegod. Placera den på varma ställen i trädgården dit barnen kan pinna iväg och smaska på egen hand när du behöver jobba undan grejer. Jag kommer förstås att ha en gömd i växthustunneln!
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *