Nu är jag (lite) ledig - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Nu är jag (lite) ledig

Efter en några intensiva år med mycket jobb ska jag prova på att vara lite ledig. Det är känns mycket ovant. I två veckor låter jag bloggen vila. Det här ska jag göra istället.

 

Vilket häftigt år 2018 är rent jobbmässigt! Jag skapar mitt drömjobb varje dag och har med min sajt fullföljt det mål jag haft sedan länge; en samlingsplats för alla mina projekt - som jag äger själv. Just det sista, att det är jag som äger och kontrollerar mitt material har blivit allt viktigare för mig. Och nu är det äntligen så! Med den egna sajten känner jag mig maximalt kreativ, flexibel och glad i fråga om mitt jobb. Jag gör faktiskt bara det jag tycker är roligt, det är en ynnest.

Tack för att du läser och gör det här möjligt!

Jag uppskattar varenda en av er som läser, men vill skicka ett extra stort tack till dig som är medlem på sarabackmo.se! I dagsläget har jag cirka 1 700 medlemmar och det är tack vare er som mina kollegor och jag kan skapa så fint material! Vi har flera spännande projekt på gång framöver som det ska bli roligt att berätta om.

Om du som ännu inte är medlem vill bli det, så ska du veta att det inte finns någon bindningstid för medlemskapet. Du får gärna bli medlem bara en kort tid, till exempel för att stötta mitt arbete. Ett annat sätt att stötta är att köpa någon av mina böcker i webbutiken.

 

Bli medlem på sarabackmo.se här
Se böckerna i min webbutik här

 

Åtminstone lite ledig

Jag har jobbat nonstop i många år. Senaste gången jag var ledig på allvar var 2012 då min dotter Alba föddes, då var jag hemma några månader utan att jobba med något. Men sedan dess har jag inte varit ledig och det är för att jag valt det. Min man och jag jobbar deltid bägge två, så man kan säga att vi har vår ledighet inbakad i en oerhört flexibel vardag. Jag har mycket tid med familjen, mycket tid hemma och (lite) tid att odla. Så har vi haft det i tio års tid. Faktum är att det är mer avkopplande att jobba än att rodda hela familjen med fyra barn när min man jobbar (och dito för honom förstås) så den här kombinationen är verkligen suverän.

När jag är gammal och ser tillbaka på vår småbarnstid gissar jag att jag våra val och att vi faktiskt lyckades genomföra och hålla fast vid en tillvaro där vi kan låta familjens behov styra hur mycket/lite vi jobbar, kommer vara det jag är allra mest stolt över. Det här är den bästa tiden i mitt liv!

Men nu ska jag alltså vara ledig från jobb, åtminstone lite grand. Hur ska det gå till? Jo, jag ska vara ledig från bloggen i två veckor och försöka hålla mig från att uppdatera den. Är det något särskilt du söker information om vill jag tipsa om den bra sökfunktionen sidan har. På datorn ser du ett förstoringsglas längst upp till vänster i bild och i mobilversionen hittar du sökfunktionen i menyn. Skriv in ett eller flera sökord så får du fram exempel på sådant jag skrivit på ämnet.

Medlemssidorna uppdateras inte med några långa artiklar under den här tiden. Däremot har jag, i sann Sara-anda, hunnit förbereda en del annat material. Under de här två veckorna kommer ni att få ta del av några av mina finaste recept, dessutom extra många. Nu kommer nyponsherryn, en vacker och underbart god cheescake med bär, plommonsylten och min mammas fantastiska inlagda rödbetor. Ja, och så kommer jag förstås dra en vinnare i frötävlingen imorgon onsdag!!!

Till Facebook och YouTube har jag också förberett material, lite för att påminna dig om allt fint som finns att göra i trädgården nu. Min kollega Elin finns också på plats för att sköta allt kring sajten och kollega Helene hjälper dig när du behöver ordna något kring medlemskap eller bok-köp.

 

Resor, stickning och barnhäng

Jag kommer inte att ha möjliget att vara heeeeeeelt ledig under de här veckorna, men det jag ska göra istället är nästan som semester. Jag ska till exempel göra en resa och signera böcker på Dieselverkstan i Stockholm (fullbokat dessvärre, men det kommer nytt tillfälle för oss att ses i Stockholm på Zetas senare i höst), medverka i Nyhetsmorgon och hålla föredrag i Gränna.

Och så har jag fått tillbaka mitt manus till Odla med barn (fjärde boken från Skillnadens Trädgård, som släpps vår 2019) från min förläggare som läst och kommenterat. Till min stora lättnad tyckte hon jättemycket om manus och har ännu en gång hurrat för att mina texter är väljobbade och har mycket lite att pilla med innan det går vidare till nästa instans i arbetet mot en färdig bok. Det har jag lite svårt att smälta, men det är förstås rackarns kul! De här veckorna ska jag alltså kura framför brasan om kvällarna och göra justeringar i manuset, efter att jag nattat barnen.

 

Andra saker som står på min önskelista inför de här dagarna är att sticka färdigt min långa randiga kofta. Jag ska göra en video om den sedan för ni är så många som vill se och undrar om den. Jag ska också plocka fram symaskinen och sy gardiner och sänghimmel till min dotters rum och vinterbona det. Kanske viktigast av allt är att jag ska STÄDA det.

Och så ska jag skrota omkring i långkalsonger och baka bröd, plocka svamp och gå hundpromenader tillsammans med min man. Det längtar jag efter!

Det är svårt tycker jag att dra en tydlig gräns mellan jobb och fritid. Precis som många av er som läser så använder ju jag alla sociala medier för mitt eget höga nöjes skull med, samma medier som jag dagligen arbetar med. Så jag kommer inte kunna hålla mig från att dela på Instagram.

Vi ses på bloggen igen om två veckor. Må gott!
/Sara Bäckmo

11. september 2018