Nu skickar vi 2000 odlingskalendrar! - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Nu skickar vi 2000 odlingskalendrar!

Det är overkligt roligt att se ännu en bok snirkla sig ut i postsystemet och nå till er alla odlingsvänner. Vi fick min bok Odlingskalender tidigare än väntat och har kunnat skicka de första lassen redan den här veckan.

Glad Sara som signerar.

Hur ska man sitta bra för att skriva i 2 500 böcker? Jag började så här.

 

Oiiiiiii! Jag ser på Instagram att de första böckerna har nått fram till er. Gud vad glad jag är! Glöm inte att tagga #odlingskalender på Insta och Facebook och skriv nåt om vad du tycker. Jag är så himla nyfiken!

Yes. Nu är vi äntligen igång! Det är spännande att vänta och vänta och vänta på allt kul som ska hända när det kommer en helt ny bok. Det är ju nya erfarenheter varje gång, även om vi nu börjar bli lite varma i kläderna.

Numera säljer jag alla mina böcker i egen webbutik och inför ett boksläpp blir det en hel del logistik att ta hand om. Min kollega Helene har jobbat i flera veckor med att förbereda alla ordrar, med kuvert som ska stämplas och klistras adresser på. Dessutom har hon kånkat alla kartonger med böcker som levererats till uppfarten med lastbil. Pjuh!

Igår, onsdag, var det dags för mig att åka hem till Helene i Skåne och signera. 2 500 ex av nya boken Odlingskalender fick min kråka i sig under dagen!

 

Odlingskalendern ligger i många ex på ett bord.

 

Nya boken är så himla fin! Någon beskrev den som "en liten karamell" och kanske är det just så. Jag känner mig väldigt nöjd med själva strukturen i boken, hur den är formad för att vara just en kalender som passar (min) odling. Det ska bli spännande att höra vad ni tycker!

När jag delade bilder på Instagram idag från utskicket frågades det efter bilder på hur boken ser ut inuti. I inlägget Om min Odlingskalender visar jag flera uppslag och du kan även kika i videon här nedan.

 

 

Det här med att skicka signerade böcker i såna mängder är inte helt lätt. Det är en enorm logistik och dessutom rätt påfrestande rent fysiskt. Tidigare böcker har gått ganska fort att signera, så länge ett gäng personer bistår med att lyfta fram och sedan bort böcker. Men den här lilla boken har ju en gummisnodd! Och det hade ingen av oss tänkt på. Det saktade ner tempot rejält.

Dessutom fick vi böckerna direkt från fraktfartyget, utan att de packats om. Och då visade det sig att packningen var ganska omsorgsfull, med kartong, omslagspapper och dessutom ett slags skiljepapper mellan alla böcker. Tusentals små papperslappar att hantera. Oj, oj! Våra barn blev dock glada över alla nya ritpapper.

 

Sara signerar för fullt.

 

Bilden ovan är från början av dagen, när jag entusiastiskt kastade mig över det första boklasset. Dagen till ära hade jag massivt ont i ryggen efter att ha misskött mig under långa skrivpass och sedan fått en törn när jag lyft en jäkla komposthink. Dumt, men nu har jag fått hjälp att räta upp mig.

Jag skrev konstant från nio till nio ungefär, med korta matpauser och ett break för att klistra några kuvert och bära ut böcker inför avfärd mot postens företagscenter där vårt första lass skulle lämnas.

Helene hade varit så förutseende och förvarnat posten om vårt mega-lass (sju enorma gallerkorgar på hjul!!) av 1 100 böcker. Allt gick fint!

Idag torsdag har Helene skickat iväg ännu ett lass. Vi skickar böcker på obestämda dagar varje vecka och ser fram emot att alla ni underbara som köpt boken via webbutiken på sarabackmo.se ska få ert ex. Det är förresten bara genom min egen webbutik som det går att få boken signerad.

 

Beställ här

Du som är medlem får fram till och med den 8 september möjlighet att beställa Odlingskalendern för endast 166 kr då boken är månadens medlemserbjudande. Från den 9 september kommer medlemspriset att ligga på 188 kr. Ordinarie pris är och kommer fortsatt att ligga på 269 kr. Rabatterna dras automatiskt i webbutiken om du är inloggad.

Läs mer och beställ här: Mina böcker - Odlingskalender. 

 

Massor av bokkartonger.

 

I de bruna kartongerna ligger 2 500 böcker packade, direkt från tryckeriet. Tjugo böcker i varje låda. I de vita kartongerna ligger 2 500 kuvert, stämplade med porto och avsändare, samt adress-etikett.

 

Två härliga medhjälpare i bokpackningen.

 

Egentligen skulle Elin varit med oss och jobbat med böckerna, men behövde stanna hemma. Med kort varsel kom Helenes kompis Pia och räddade dagen. Vilken pärla! Inför nästa boksläpp har vi spånat om att kanske ta hjälp av några följare, det skulle vara kul!

Observera att rummet ovan fortarande ser väldigt städat ut på förmiddagen. När jag lämnade Helene vid niosnåret på kvällen var det kaos!

Tack snälla Helene och Pia för ert slit igår!

 

Sara skrattar in i kameran medan hon signerar.

 

Ja, det var dagen i korthet. Nu är böckerna ute och surrar i brevlådorna och det känns som världens finaste  grej att starta hösten med. Nu när boken är ute och manus till nästa bok är inlämnat ska det bli roligt att sätta tänderna i mitt nästa större jobb. Det är att göra höstens föredrag! I höst gör jag ju inga resor med nytt föredrag utan satsar på någon typ av webbföredrag som alla, oavsett bostadsort, kan ta del av på nätet. Det ska handla om hur min trädgård blev till.

Ha en härlig kväll med din odlingskalender! Och glöm inte dela nåt i sociala medier och berätta vad du tycker. Tjing!
/Sara Bäckmo

05. september 2019