18. november 2015

Bunkra jord i trädgården

I veckans klipp från Skillnadens Trädgård visar jag hur jag enkelt kan bunkra många säckar jord till projekt jag har på gång under hösten eller våren. 

Det är verkligen ingen svår match att kläcka bra trädgårdsidéer. Det är lite marigare att hitta tid att genomföra dem, men nästan svårast av allt att hitta tillräckligt med jord. Du som läst bloggen ett tag vet att jag, precis som många andra, har svårt att hålla fingrarna i styr och gärna utökar odlingsytan så snart det går. Men många projekt kräver jord och jag är inte typen som köper påsjord för att förverkliga idéerna. Då väntar jag hellre.

I veckans klipp från Skillnadens Trädgård delar jag ett kanontips på hur jord kan skaffas. På det här sättet kan jag bunkra jord, många säckar, till projekt jag har på gång under hösten eller våren.

 

Jorden är kanon att ha sparad till exempel när jag behöver toppa nya bäddar med jord, när jag sår eller planterar i täckta bäddar. Eller när jag planterar ut kål. Jag har alltid jord sparad till kålen, de är mina bebisar och får det bästa bästa för att ge mig finaste skörden.

Jag blir jätteglad om du gillar och delar inlägget vidare.
/Sara Bäckmo

 

 

Ett svar till “Bunkra jord i trädgården”

  1. cecilia lejon skriver:

    Jättebra sätt att göra jord på, även om jag lägger tidningar i botten på lådan mot mossan och kirskålen, det tar bara ett extra år för maskarna att gnaga sej igenom tidningarna. Nu sedan löven har fallit i höst har jag använt löv istället för halm både underst o överst i lådorna, halmen är helt enkelt slut. Få se i vår om jag har lövmask i lådan istället för daggmask, spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *