Podd med frågor och svar om fröer - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Podd med frågor och svar om fröer

I senaste avsnittet av min podd Skillnadens träffar jag Veronica och Michael på fröföretaget Impecta. Ni har skickat massor av frågor om fröer, bland annat om hur vi ska förvara fröer, hållbarhet, ekologisk odling och den kluriga ramslöken. Här får du svar.

En bil på blandade fröer.

En mix av fröer till olika slags bladgrönsaker har blandats för att sås i tunnelväxthuset under vintern.

 

Förra veckan gjorde jag en kul resa till Julita. Jag hade bjudit in mig själv till Impecta för att äntligen få se varifrån en stor del av fröerna jag odlar kommer ifrån. Det var såklart väldigt spännande! Jag spelade in ett poddavsnitt om fröets resa - från urval till fröpåse - som du ska få höra lite senare. Då passade jag också på att ställa era frågor om fröer till Veronica Gårdestig och Michael Karlsson på Impecta. Veronica är VD och Michael är vice VD, det var deras föräldrar som startade fröföretaget år 1975.

Här är nya avsnittet av Skillnadens podd - med frågor och svar om fröer. Tack alla som skickat in frågor!

 

Impecta kan du följa här

Impectas hemsida 
Impecta på Facebook
Impecta på Instagram

 

Två personer står i ett rum med massor av stora vita säckar.

Sval förvaring är A och O för fröer. Här är Veronica och Michael i ett av Impectas lagringsutrymmen. I säckarna finns förstås massor av fröer!

 

Det vore kul att göra fler fråga/svar-avsnitt om annat odlingsrelaterat. Har du förslag till ämnen, organisationer eller företag du vill höra får du gärna kommentera!

 

Här hittar du Skillnadens podd

Glöm inte att lämna en kommentar och/eller ett betyg på podden i din app, då blir jag superglad!

Min podd heter alltså Skillnadens av Sara Bäckmo. Du kan höra den via appar för poddar, som i iTunes och Acast till exempel. Du kan också lyssna här:

 

 

Podden har ingen egen hemsida eller undersida här på bloggen, men du når den genom blogginlägg för varje nytt avsnitt. Välkommen att höra av dig om du har frågor eller kommentarer. Tack för att du lyssnar!
/Sara Bäckmo

 

25. juni 2019

2 svar till “Podd med frågor och svar om fröer”

  1. andersthorsander skriver:

    Tunnelväxthus! Fördelar kontra ev. Nackdelar, automatiska öppnare, kan man ha det i tunneln? Tror vi är många som lutar åt att skaffa ett, men som vill höra mer om dessa, allra helst från dig som haft i många år nu. Häls Aila

  2. andersthorsander skriver:

    Vilken jätteintressant podd ni gjorde, fick svar på många frågor om bland annat förvaring och hållbarhet när det gäller fröer. Och ska göra ett nytt försök med ramslöken, och denna gång följa de fina tipsen man fick.. häls Aila

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *