10. april 2017

Poddavsnitt från Nordiska Trädgårdar

Det är hög tid att så utomhus i min trädgård. När jag mötte Johannes Wätterbäck på Nordiska Trädgårdar spelade vi in ett nytt poddavsnitt inför publik - om direktsådd.

Så roligt det var att spela in ett poddavsnitt inför publik. Ovant och inte riktigt lika bakåtlutat som när jag sitter i odlingstunneln och fipplar med späda grönsaksblad under samtalet. Men så kul att för en gång skull se Johannes under samtalet.

I veckans avsnitt av Två odlare emellan berör vi sådd på friland och jag delar bland annat tips för morötter och palsternackor. Andi Hammerth var med på scen och inledde avsnittet med sitt vackra instrument handpan.

Sponsorer i veckans avsnitt är ELDgarden och Granngården.

Vi kommer snart att spela in ett nytt FAQ-avsnitt. Passa på att kommentera det här inlägget och ställ frågor som du vill ha svar på.

Alla våra tidigare poddavsnitt hittar du på tvaodlareemellan.se och i appar/plattformar för podcasts.
/Sara Bäckmo

2 svar till “Poddavsnitt från Nordiska Trädgårdar”

 1. Ellen skriver:

  Hej Sara!
  Du skriver ofta om, och visar i dina videoklipp att du inte är supernoga med plantavstånd och radavstånd alltid.
  Jag sitter just nu och funderar kring avstånd när det gäller olika kålsorter som vitkål, blomkål och broccoli till exempel. På fröpåsarna står mellan 40-60 cm plantavstånd, hur brukar du tänka kring detta? Följer du dessa råd när det gäller just kålen eller tänker du på något annat sätt?

 2. Sandra skriver:

  Hej!
  Jag har haft mycket problem med sorgmyggor i sådderna både inne och i varmbänken i år. Hur tacklar du sådana problem? Förebyggande åtgärder och när skadedjuren redan är ett faktum? Jag vet att jag läste i nåt inlägg om varmbänk att du inte vill lägga på jorden när det är för varmt för att inte skada dom bra mikroorganismerna, kan jag tolka det som att du inte steriliserar så och plantjord heller?
  Stort tack för en fantastisk blogg, du har gett mig så mycket kunskap i min väg mot självförsörjning!
  Mvh Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *