Rabatt på växtbelysning hos Impecta - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Rabatt på växtbelysning hos Impecta

Köp växtbelysning från Impecta till din inomhusodling - med Skillnadens rabatt. Läs om de olika systemen och den rabattkod du behöver till ditt köp.

Ett stort bord fullt med ätbara växter

Den långa växtbelysningen täcker ett rejält bord och gör det möjligt för mig att odla massor av grönsaker inomhus på vintern. Foto: Ida Sjöö.

 

Så härligt det är att se mina växter frodas inomhus på vintern! Det är kallt och mörkt ute, men i min lilla växt-hörna är det alltid grönt. I min stuga på berget gjorde jag redan i oktober en särskild bänk för att odla bladgrönsaker att skörda på vintern och för tidiga grönsaker till utomhusodlingen. Redan under vintern driver jag ju plantor av sallat, kål och lök att plantera i växthus på vintern. Och efter det börjar all paprika, aubergine, purjo, kronärtskockor och rotselleri att titta upp.

 

Läs mer: Tre tips om växtbelysning 

 

En förutsättning för att jag ska kunna odla inne på vintern är att jag har växtbelysning. Dagsljuset utomhus räcker inte på långa vägar för att växterna ska kunna utvecklas på bra sätt. När det är mörkt blir växterna klena och rangliga. Med lagom ljus blir de gröna, spänstiga och starka.

Under hela 2024 har alla som följer Skillnadens 10% rabatt på växtbelysning från Impecta Fröhandel. Den passar till odling av grönsaker inomhus på vintern, liksom för att dra upp plantor till grönsaks- och blomsterodling. Växtbelysningen ger fint ljus över en bra yta. Den finns i flera storlekar som passar både en större och en mindre odling.

Erbjudandet gäller produkterna i länkarna nedan. Använd rabattkod BELYS24 i kassan hos Impecta.

 

LED-BELYSNING 60 CM, 40 W
LED-BELYSNING 60 CM, 40 W UTBYGGNAD
LED-BELYSNING 120 CM 80 W

 

Nedan kan du se bilder på de två olika belysningarna som ingår i erbjudandet. Den kortare varianten passar bra till få stora plantor, eller ett helt gäng med små växter i till exempel en förodling.

Den större växtbelysningen täcker ett drygt två meter långt bord ger bra ljus till både stora och små plantor. En fördel där är att extra kräm i ljuset, så att det inte behöver hänga så nära inpå växterna. Därför passar det både små och lite större växter, som odlas tillsammans under samma växtbelysning.

Se fler erbjudanden på trädgårdsprodukter från Impecta Fröhandel i länken nedan.

Läs mer: Erbjudanden på trädgårdsprodukter 2024

 

Lycka till med din odling av växter under växtbelysning!
/Sara Bäckmo

 

Växtbelysning monteras ihop.

Den kortare växtbelysningen kan enkelt monteras på en ställning. Foto: Maria Fors Östberg.

Växtbelysning inomhus

Så här ser min lilla så-station för de tidigaste sådderna i november ut. Här växer tomat, basilika och paprika för inomhusodling. Foto: Ida Sjöö.

 

Ett tråg med små tomatplantor sätts under växtbelysning.

Den lilla växtbelysningen kan enkelt flyttas. Ljuset är höj- och sänkbart och kan justeras utifrån hur höga växterna är. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Sara vattnar pak choi

Den röda sorten av pak choi heter 'Arax' och är också från Impecta. En favorit i min inomhusodling. Foto: Ida Sjöö.

 

Sara vattnar odling

Växtbelysningen är kopplad till en timer, som ser till att ljuset är på 16 timmar per dygn. Foto: Ida Sjöö.

 

01. mars 2024