Stäng menyn

Gråärt som snacks

Lättstekta gråärter blir ett sanslöst gott tilltugg och enkelt att tillaga!

Läckra gråärter stekta i ramslöksolja
ingredienser
  • färska hela gråärter
  • en god olja, till exempel ramslöksolja
  • gourmetsalt

Gråärt är en svensk klassisk kulturarvssort med många användningsområden. Den kan ätas som en vanlig sockerärta, och det här sättet att äta dem på är något av det godaste jag vet. Färska baljor som snacks – godare än lördagsgodis och kan ätas alla dagar i veckan!

 

Gör så här:
Stek ärterna hela i olja.
Strössla gourmetsalt över.
Ät och njut!

Dessa stektes i en god ramslöksolja men det går bra med vilken god olja som helst.

Ärterna kan ätas varma som kalla. Ta in hela baljan i munnen och dra ut ärterna med tänderna. Beroendeframkallande gott!

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Läckra gråärter stekta i ramslöksolja.