fbpx

21. februari 2018

Grönkål med äpple och senapsdressing

Grönkål är rätt hela vintern och en sallad på färska blad är oslagbart gott. Äpple och senap är en fin smakkombination till den gröna salladen.

En rund, blå tallrik är fylld av sallad på mörk grönkål och röda äpplen. Den står på ett träbord.
Sallad
  • grönkål, gärna i olika färger
  • tärnat äpple
  • pumpakärnor eller andra fröer, kärnor eller nötter
Dressing
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • en nypa socker
  • salt, peppar

Grönkålssallad kan göras i många varianter och varieras i oändlighet efter vilka smaker som önskas. Med en senapsdressing till kålen blir salladen ett smakrikt tillbehör som passar fint till många milda vegetariska rätter.

Gör så här:
Gör en sallad av finhackad grönkål, äppelbitar och pumpakärnor.
Blanda en dressing av rapsolja, vinäger, senap, vatten, socker, salt och svartpeppar.

Låt gärna salladen stå en stund innan servering för att smakerna ska krypa in i grönkålen.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

 

Tre tallrikar med mörk grönkål och röda äpplen står på ett trädbord.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *