31. oktober 2019

Inlagd ättiksgurka

Testa ett superenkelt recept på smörgåsgurka, även kallad västeråsgurka. Lika god till köttbullsmackan som på middagstallriken.

God smörgåsgurka i konserveringsglas
Ingredienser
  • 1/2 kg västeråsgurka grovt skivad
  • 1 dl ättikssprit 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk salt (drygt)
  • 5-6 dillkronor
  • 2 skivade vitlöksklyftor

Inlagd gurka är lika gott på köttbullsmackan som på middagstallriken!

 

Recept: Ingegerd Norberg
Foto: Maria Fors Östberg

 

God smörgåsgurka i konserveringsglas

3 svar till “Inlagd ättiksgurka”

  1. Lars-Gunnar Frisk skriver:

    Tack för ett enkelt recept!

    Men hur länge behöver gurkorna stå i lagen innan de är färdiga att äta?

  2. tofta.design skriver:

    3-4 veckor svalt o mörkt helst i kylskåp

  3. Karin S skriver:

    Någon som har koll på hållbarheten i den här typen av inläggningar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *