Stäng menyn

Rödbetsbiffar med fetaost

Det bästa med dessa rödbetsbiffar är att de kan frysas råa och enkelt tas fram och stekas som ett slags "halvfabrikat".

Rödbetsbiffar på hög och i hamburgerbröd.
Till 15 rödbetsbiffar
  • ca 500 gram råriven rödbeta
  • 1 ägg
  • 2-3 dl grovt rågmjöl
  • 150 g tärnad fetaost
  • 100 g hackade nötter eller kärnor

Mina rödbetsbiffar gör jag dubbel sats av när det finns gott om betor. Och så fryser jag in bollar av smeten, som ännu inte är stekt. Världens godaste till lunch med grönsaker efter säsong. Eller som vegetarisk burgare med yoghurtsås och ett berg av groddar.

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till en smet.
Rulla femton stora bollar.
Lägg i stekpanna med lite olivolja och stek dina rödbetsbiffar tills de fått fin färg.

Vill du frysa till senare läggs rödbetsbiffarna på en bricka med bakplåtspapper och ställs i frysen. Låt dem frysa till och lägg sedan i påse. Ta sedan fram en timme innan matdags, låt tina och stek dina rödbetsbiffar. Gudomligt gott, snabbt och enkelt. Riktigt bra snabbmat på hemodlat grönt!

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth