Sår i augusti - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Sår i augusti

Yta redo för sådd i kålkvarteret.

Slutet av augusti. En spännande period. Det kan bli lite hur som helst med sånt som sås för att växa på friland just nu. Eller mycket hur som helst beroende på hur väder och temperaturer blir kommande månader.

Tidigare har jag varit med om att ha fegat vid den här tiden och ångrat mig bittert då hösten blivit mild. Dragit upp plantor för att de sett deppiga ut för att sen upptäcka att de kunnat växa vidare. Låtit bli att så sent men insett att hösten hade gett mig massor av skörd om jag bara vågat offra några frön på att chansa.

Det kan kännas lite segt ibland att ge mig ut och så när det är så mycket som står skördeklart och trädgårdsskafferiet dignar av ätbart. Men om jag inte gör det nu kommer jag att missa många godsaker riktigt sent på säsongen. Jag tar risken att en del av sådderna inte blir något och sår därför på alla ytor som blir lediga.

Idag har jag lyft bort tomatplantorna (som fått bladmögel) mellan sena vitkålen och krattat iordning en yta där jag ska så någon typ av asiatisk kål. Spenat, rucola, vinterrädisa, rädisa sallat, vinterssallat och annat sår jag på annan plats eftersom jag behöver tänka på växtföljden. Alltså sår jag kål i kålkvarteret.

Vad sår du nu?
/Sara Bäckmo

24. augusti 2014