Tävling inför vlogg-premiär! - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Tävling inför vlogg-premiär!

Livet på landet, familjen, trädgården, vännerna och jobbet - från en annan vinkel. 1 oktober är det premiär för min vlogg på YouTube och just nu pågår en tävling som upptakt. Var med!

Dags för nyheter - jag börjar vlogga! Det ska bli jättekul att hänga med dig också i det formatet, lite enklare och mer o-regisserat än mina andra klipp. Livet på landet, familjen, trädgården, vännerna och jobbet - från en annan vinkel. Allt annat fortsätter som vanligt både på blogg och YouTube, det blir bara lite mer från och med 1 oktober. Många har frågat efter det och jag hoppas så att du ska gilla!

Som en upptakt inför premiären lottar jag ut bok och tre önske-klipp till nya vloggen. Håller tummarna för att du vill vara med och tävla. Så här går det till:

 
 

Sammanfattning: 
1. Om du inte redan är prenumerant, använd länken här för att börja prenumerera: https://www.youtube.com/channel/UCjUB...
2. Kommentera tävlingens videoklipp, Facebook-uppdatering, Instagram-post eller blogginlägg och berätta kortfattat vad du skulle vilja se i ett avsnitt av vloggen.

Jag lottar ut ett signerat ex av min bok, Skillnadens Trädgård – Ett ekologiskt trädgårdsskafferi, bland er som prenumererar på kanalen. Dessutom får tre vinnare önska innehåll till varsitt avsnitt av vloggen. Så, vad vill du se?

Tävlingen pågår till och med 1 oktober. Vinnarna avslöjas i vloggen senast 9 oktober.
Hoppas du vill vara med! Dela gärna vidare till vänner.

En prenumeration på min YouTube-kanal kostar ingenting, det är i huvudsak en hint till YouTube om att du gillar mina klipp och stödjer kanalen. Som prenumerant får du ett meddelande när det finns nya klipp att se på kanalen.

Stort lycka till! Det ska bli spännande att se vilka förslag på innehåll som kommer in!
/Sara Bäckmo

16. september 2016

22 svar till “Tävling inför vlogg-premiär!”

 1. Kinga Kilian skriver:

  Hej! Jag är jättenspirerad av ditt arbete med trädgården och i köket. Det jag alltid har undrat är hur du kan pussla ihop familjelivet, hushållsarbetet, hela trädgårdsarbetet med den nyfödda och filmande, skrivande ch allt du håller på med. Hoppas verkligen att du har hjälp till de flesta .
  Frågan är HUR gör du allt ?
  Önskar allt gott!

 2. Marcus Myhr skriver:

  Mitt odlingsintresse kickstartade i februari, och ungefär samtidigt hörde jag talas om dig och din trädgård första gången. Jag tycker det är jättehäftigt det du håller på med, men har inte riktigt samma ork och förmåga att planera så stora odlingar. Därför skulle jag bli glad över tips på grönsaksodling i krukor!

 3. Sara skriver:

  Du täckodlar, men pratar också om att bredså. Hur kombinerar du de metoderna? Zooma gärna in och visa hur det ser ut mellan plantorna i en rad i täckodlingen.
  Jag håller nu på att skörda efter min första säsong med trädgård och lott. Försökte täcka en del men vill bli så mycket bättre på det till nästa år!

 4. Hanna skriver:

  Hej! Eftersom jag går i tankar på att utöka antal sorter på bärbuskar så är jag lite nyfiken på hur du tänker när du köper nya plantor? Var kollar du på för att få en bra planta? Hur stora plantor köper du och så vidare... Och hur gör du när du kommer hem med de nya plantorna för att de ska få en så bra start som möjligt? Mvh Hanna

 5. Daria Driman skriver:

  Nybörjare jag är med en enrom tacksamhet över min blygsamma lilla skörd jag fått i år. Du är en stor inspiration, och nästa år tänker jag utöka rejält och följa dina fotspår lite mer.
  Jag är väldigt nyfiken på detta med gödsling för bästa möjliga resultat skördemässigt.
  Tunnelväxthuset är även det av stort intresse. Och samplantering! Vilket som passar ihop, vad man bör tänka på och kanske tips gällande skörden?
  Kompost? Har du ngn sådan, och hur sköts den? Har startat i år en kompost och hoppas jag inom snar tid ska få dra nytta av den =)

 6. Daria Driman skriver:

  Just det, samlar du frön själv från din odling eller du köper alla dina frön?

 7. Lena Lidberg skriver:

  Tycker det är toppen att du kör på i detta format också!! Jag skulle vilja se mer av skörden och hur du tar hand om den. Skörd, förädling och lagring. Mer Sara i köket alltså!
  Lena Lidberg

 8. Cecilia Morawski skriver:

  Hej Sara!
  Jag vill gärna prenumerera på din vlogg (fast jag vet inte vad det är).
  Jag blir så inspirerad av dina klipp! MEN min epostadress godkänns inte....
  Jag vill gärna se mer klipp om hur du tar sticklingar, skolar om dem och övervintrar dem.

  Vänliga hälsningar
  Cecilia

 9. Lena Martinell skriver:

  Hej! Jag önskar en vlogg med odlingstunneln och hönsen. Hur du jobbar för att få i gång processen...vattning och vändning...samt hur du gör för att det sedan ska brinna så pass att det går att odla i?!

  Mvh Lena

 10. Maria Lotsengård skriver:

  Hej!
  Kul att få se mer av dig även om jag är imponerad av allt du redan hinner med!!!! Jag skulle gärna se hur dina planer/skisser ser ut inför kommande odlingssäsonger på friland.
  /Maria Lotsengård

 11. Maria Eklöf skriver:

  Hej! Jag skulle gärna vilja se mer om hur du lyckas hålla borta åkersnigel i täckodlingen, något jag går bet på. Samt om du har något tips om egen jordframställning, förutom via täckodlingen.
  Vänliga hälsingar Maria

 12. Vad roligt! Jag önskar se mer hur dina höns har det. Du har säkert tänkt ut en bra hönsgård med smidig skötsel, rengöring och äggplockning ☺

 13. Ida Foucard skriver:

  Jag har följt dig under några år och är så imponerad! Jag skulle vilja se mer av dina odlingsbäddar under säsongens gång, hur du kombinerar dem, vilka växtval du gör och hur det ser ut under de olika månaderna. Från sådd till frost.

 14. Ingela wegelius skriver:

  Hej. Jag är hur peppad som helst av att få se fortsättningen på din vlogg. Det jag helst av allt vill se är vilken gödsel du helst använder. Och då menar jag gödsel från djur såsom häst, ko, får ,höns eller något annat. Och om du överhuvud taget gödslar med djurgödsel?

 15. Lina skriver:

  Hej!
  Det skall bli intressant att få se ett lite annat perspektiv på lantlivet! Om jag skulle säga något specifikt jag undrar över, så kanske hur mycket skörd får du av det du sår? Alltså i stil med hur många kilo bönor per planta, spenat per rad i pallkrage osv 🙂 Det är ju helt klart mycket totalt sett över året men det skulle vara kul med lite siffror för att få ett hum om hur mycket plats man skall ge åt vilken gröda!

 16. Linda Engman skriver:

  Jag vill se hur det ser ut i ditt kök när du tar hand om skörden inför frysning. Här hemma ser det förjävligt ut och sambon klagar 😉 Så jag vill se om det bara är jag som har det så eller om det är så det ser ut i de flesta kök på hösten när skörden ska in i frysen.

 17. Linnéa Härlin skriver:

  Hej!
  Jag är nyfiken på tomaterna. Hur stor plats tar din tomatodling? Vill du ha mer tomater nästa år? Hur resonerar du kring växtföljd och tomater? Växthus eller friland för störst skörd? På friland finns ju större yta, men i växthus kan plantorna växa snabbare. Hur tar du tillvara frö?

  Efter att ha odlat tomater några säsonger kan jag nu känna att det är först när tomaterna mognar som sommaren kommer. Egna tomater är väldigt speciellt! Gott, lättillgängligt, vackert och glädjefyllt!

  I år har jag odlat körsbärstomater och delat med mig av plantor som med sin enkla och rikliga skörd imponerat föräldrar och svärföräldrar. Dem skulle jag vilja odla mycket av och torka i halvor. Jag har också odlat bifftomater från frö jag fått av bekanta i Lettland. Alla dessa skrymslen och konstiga skorviga knutar! Måste de skäras bort? Gömmer det sig inte en massa insekter i alla groparna? Nä, bifftomater känns ofräscht... Fast ändå lite roligt, de blir ju så stora. Pastatomaterna imponerade inte. Plantorna var små och gav liten skörd som var rätt smaklös i min jord. Det verkar som om jag hade en vanlig sort tomater också. De gav mycket, så dem har jag tagit frö från. (bara det nu inte blev biff-frö...)

  Så en film med tomat-tema, tack! 🙂

 18. Sofi Isaksson skriver:

  Hej! Vad härligt med videoblogg, jag började odla i år och följer din blogg med stort intresse!
  jag skulle vilja se hur/varför du ibland väljer att täckodla och ibland inte. Är det olika för olika grödor eller är det beroende på var landet ligger i köksträdgården?

 19. Följer dina inlägg med stort intresse nybörjare som jag är. Har för första gången i år börjat odla på allvar och har haft nybörjartur med resultatet! Fem bäddar med olika grönsaker som gör gott både för kropp och själ ? ?
  Har en undran dock hur jag kan få till några fruktträd, typ äpple, plommon och körsbär, som ger någon avkastning innan man är pensionär?! ??
  Mvh Cecilia

 20. Ingrid skriver:

  Ska bli spännande att följa dig i din vlogg!
  Jag skulle vilja se hur du gör med din kompost.
  Stort lycka till!

 21. Alexandra Jarhult skriver:

  Hej Sara!
  Först vill jag bara säga att du är en stor inspirationskälla. Jag har ett stort odlingsintresserade och har nyligen skaffat trädgård med stora odlingsmöjligheter. Jag håller som bäst på att planera vad jag ska odla men känner att jag skulle vilja ha mer kunskap om hur råvarorna tas om hand. Jag skulle därför vilja se ett avsnitt om hur du tar tillvara din skörd (spara/förvara/tillaga).

 22. Skulle vilja se hur fungerar när du skissar och planerar vad som ska planteras var till nästkommande säsong ☺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *