Tips på inställningar för sidor och kanaler du gillar - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Tips på inställningar för sidor och kanaler du gillar

Här är en bra inställning som ger dig full koll på sidor du gillar extra mycket i din Facebook - gärna Skillnadens förstås.

En blommande köksträdgård omger ett klassiskt småländskt parhus.

 

Nu kliar det i fingrarna och det märks också på aktiviteten på Skillnadens konton i sociala medier. Det är så kul och ger mig massor av energi och idéer till saker jag själv vill göra.

Skillnadens Facebook har riktigt många följare, men eftersom Facebook har särskilda regler för hur saker och ting ska spridas och framförallt hur stor spridningen blir så är det inte säkert att du ser de inlägg jag delar. Våren 2018 är det här väldigt aktuellt och påtagligt när Facebook bestämt sig för att strypa trafiken från sidor som Skillnadens väldigt mycket. Det märks till exempel genom att trogna följare frågar om jag inte delat något nytt på ett tag eftersom de inte sett några inlägg i sitt flöde, trots att flödet uppdateras varje dag med flera inlägg. Jag som ser statistiken ser ju också att räckvidden för varje inlägg är bara en bråkdel av antalet följare och gillamarkering, kommentarer och delningar blir färre i och med det.

Facebook är ett smart företag som vill att till exempel sidor som Skillnadens ska betala för att inläggen ska synas, därför är det bara en bråkdel av följarna som nås av det material som delas. Vi försöker vara kreativa och göra bra innehåll som når ut och anpassa oss efter nya förhållanden.

Vill du försäkra dig om att se de inlägg som görs i Skillnadens flöde finns det sätt att komma runt det här på, till exempel att göra en inställning så att de nya inläggen hamnar i toppen av ditt flöde. Så gör jag själv med flöden från sidor jag gillar extra mycket. Det är, knasigt nog, som en slags mer effektiv gilla-markering av sidan. Gör så här:

 

Skärmdump från Facebook

Gå in på Skillnadens Facebooksida och klicka en gång på knappen "Gilla/Gillar". Det här är du ställer in vad du vill se från den aktuella sidan i ditt flöde. Klicka på "Inlägg i nyhetsflödet".

 

Skärmdump från dialogruta.

Ändra från alternativet "Standard" till "Visa först". Då kommer automatiskt inlägg från den här sidan att visas först i ditt nyhetsflöde. Och nu missar du inget av alla tips eller de superintressanta trådarna som blir efter inläggen där andra följare delar med sig av sina erfarenheter.

 

Smarta inställningar också för YouTube
Och vill du ha hjälp med att hålla reda på när jag släpper nytt material på YouTube blir jag jätteglad om du prenumererar på min kanal. Det är gratis och när du är prenumerant kan du på olika sätt ställa in hur du vill få aviseringar om när det finns nya klipp att se:

 

Skärmdump från YouTube

Längst ner i vänsterspalten på din startsida finns ett alternativ som heter "Hantera prenumerationer". Klicka på den och sedan på kugghjulet efter kanalen "Sara Bäckmo" i listan mitt på sidan. Här kan du välja att få alla typer av aviseringar YouTube erbjuder, eller klicka på "Hantera inställningar" och välja att få till exempel mail eller sms om nya klipp. Det går också att koppla prenumerationen till ett RSS-flöde och få uppdateringarna där. På så sätt kan du själv designa hur mycket eller lite info du vill ha om en kanals aktiviteter.

Om du inte redan prenumererar på mina klipp kan du använda länken i blått här: Prenumerera på klipp från Skillnadens Trädgård! En prenumeration på kanalen är en fin tumme upp för att visa att du gillar mina videos och också en hint till YouTube om att du uppskattar det du ser. Då rankas kanalen högre och visas för fler.
/Sara Bäckmo

01. februari 2016