Tunnelbygget har börjat - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Tunnelbygget har börjat

En av sex meter odlingstunnel är på plats.

En av mina främsta grenar är "lite i taget - varje dag". Om det inte spöregnar varje dag den här veckan är jag klar med stommen till odlingstunnel 2 i helgen. Sen är det bara resten kvar.

Den här tunneln är enkel att sätta upp, men det kräver sin kvinna eftersom jag samtidigt har ett koppel med barn som vill vara med. Så länge lådan med skruv och muttrar står mycket högt upp går det bra.

Inköpsfakta om tunneln finns här på bloggen, där du i högerspalten söker efter inlägget Inköpsfakta om tunneln.

Det ska bli så roligt att se hur planen med att ha höns i tunneln under vintern blir. Egentligen hade jag tänkt att göra Bondjäntans variant där hela grunden i hönshuset blir en enorm varmbänk. Men det blir för mycket att gräva i år, jag siktar på nästa istället.

Nu utgår jag istället från att hönsens lilla hus flyttas in i tunneln och att de använder tunneln som sin gård under vintern. Vänner som har höns i växthus säger att det funkar utmärkt.

En stor fördel är naturligtvis att hönsen under vintern kommer att rensa bort allt ogräs här och dessutom gödsla marken. Hönsskit från lilla huset och marken kan jag lägga direkt i odlingslådor jag förbereder i tunneln inför vårsådder. Ett litet kretslopp.

Nu ska bara resten upp också.

Du som är nyfiken på att odla i tunnel får gärna spana in FB-gruppen Odla i tunnel. Välkommen!
/Sara Bäckmo

13. oktober 2014

2 svar till “Tunnelbygget har börjat”

  1. Fryck Lm skriver:

    Hej! Tack för en bra blogg som vi gärna läser. Kan du skaffa en sökfunktion så man kan söka bland dina inlägg efter specifika ord?

    • Sara Bäckmo skriver:

      Tack för tack! Sökfunktion står högt upp på min önskelista med och det är framfört till Land som står för funktion och administration av bloggen. Ligger på! Tills vidare brukar jag tipsa om att googla lämpligt sökord och skillnadens, då kommer du till etiketter, inlägg, taggar och kategorier på bloggen. Det är lätt att hitta den vägen. Håller tummarna! Hälsningar Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *