Veckosvep 5 29 januari - 4 februari 2018 - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Veckosvep 5 29 januari - 4 februari 2018

Nu går vi in i februari och både i trädgården, köket och på sajten är det full fart. Här är sammanfattningen av alla veckans inlägg, artiklar och videor.

En närbild av spenat med texten "Veckosvep 5, 29 januari - 4 februari" på.

 

Första veckan i februari och jag har glatt mig så! Mat i fokus hela veckan. Varenda dag skördar jag och njuter av det som finns i landen. När jag postar bilder på vintersallat och kål jublar ni och vill veta mer. Ser fram emot att dela fler inlägg, artiklar och videos och visa allt fantastiskt som finns att göra med en plätt jord. Vilken folkrörelse det blivit att odla!

Här är alla saker jag publicerat den här veckan.

 

Nya blogginlägg

Ny del i min grönsaksutmaning

Tips för en blåsig trädgård

Om medlemsskapet inför månadsskiftet

Min vintersådd gror

Köp signerad bok om Skillnadens Trädgård

Ännu en vintersådd av tomat

Vintersallat – vinterns bästa blad

 

Ett bokuppslag med bilder av ett barn som håller band av torkad öpple och ett recept på äppelbröd.

Nu säljer jag mina böcker, signerade och direkt här från sajten. Skillnadens skörd är fylld av recept och beskrivningar på det vi lagar av trädgårdens skörd. Här är det äpplen i fokus. Foto av Maria Fors Östberg.

 

Nytt trädgårdsbrev

I veckans trädgårdsbrev fortsätter jag på temat om inomhusodling. Den här veckan innehåller det ett fint erbjudande på värmemattor från Sneckensströms. Ett smidigt hjälpmedel som jag tycker mycket om att använda. Om det gror fort, kan jag så mer. Bra! Erbjudandet gäller fram till midnatt idag, så passa på att signa upp dig för prenumeration här. Det är kostnadsfritt och går enkelt att säga upp när du vill.

 

Nytt poddavsnitt

Veckans avsnitt av min och Johannes Wätterbräcks pod Två odlare emellan handlar om hur du odlar i en blåsig trädgård. I blogginlägget Tips för en blåsig trädgård kan du både lyssna på avsnittet och ta del av ännu fler tips på sorter som passar för just det.

 

Nytt på Youtube

I veckan hade del två i serien om min 2 kvadratmeter stora grönsaksutmaning. På min svenska kanal lade jag upp en trailer. Hela videon kan du se med svensk text på min engelska kanal. Prenumerera gärna på min engelska kanal med om du är nyfiken på att möta odlare i andra delar av världen genom kommentarsfälten. Det är så spännande!

Sara’s Kitchen Garden finns på: Facebook: https://www.facebook.com/saraskitchengarden och YouTube: https://www.youtube.com/c/saraskitchengarden

Den andra nya videon på min svenska kanal handlar om ett riktigt smart sätt att fröså lök:
På onsdag är det dags för nya videoinspelningar till Youtube. Bland annat tredje delen av min 2 kvadratmeter stora grönsaksutmaning - första sådden. Är det något annat du vill se från trädgården just nu?

 

Veckan på Facebook

Bland de repriserade blogginläggen på Facebook klickade ni extra mycket på dessa. Har du missat något?

Så grönsaker i februari

Sex sätt att använda bokashi under vintern

Odla nyzeeländsk spenat

Fröbutikerna på nätet gör inköpen till en mysstund

Purjolök i låda 

 

Instagram

Ett kollage på nio bilder från Instagram.

 

Mat och sådder. Ja, det sammafattar också min vecka på Instagram. Så härligt! Jag tipsar dessutom om Friluftspodden, en podd av Linnea - Lanclin och Pierre - Reldin Adventures, som jag fick vara lite bollplank till inför uppstarten. Fint att lyssna på nu! Dessutom gjorde jag en livesändning där jag skördade vintersallat. Kul att få sällskap med er ute i trädgården via Instagram.

 

Nya artiklar

Saras trädgårdskalender februari 2018. Odlingsplatser för tidiga sådder börjar gro, vintersådderna fortsätter, jag vattnar, skördar, gör en varmbänk och ger olika små tips om allt jag gör i februari. För att kunna äta mat från trädgården året har alla månader sina uppgifter. Och nu kommer ljuset!

Gör en varmbänk. Det är fantastiskt att odla i en varmbänk. När den fungerar är det få odlingsytor som kan producera lika bra.  Har du inte provat än är det dags nu. I den här artikeln går jag igenom steg för steg hur du anlägger varmbänken, vilka sorter som passar att odla där och berättar om vilka fel som kan uppstå och hur du åtgärdar dem. Lycka till!

 

Nya recept

Stekta brytbönor med citron och parmesan. Brytbönor är så fantastiskt gott. Det enklaste är att ta från frysen och hiva direkt i pannan. Lite god smaksättning och sedan har du en perfekt sidorätt. Läckert!

Sötsyrliga havrebollar med hallon. De här ljuvliga bollarna gjorde jag och barnen till vårt mello-mys. Så goda!

 

Foto av Maria Strömberg Bååth.

 

Till sist vill jag passa på att berätta om att jag nu tar emot förfrågningar om föredrag inför hösten. Om du är intresserad kan du höra av dig till evenemang@sarabackmo.se för att få mer information om upplägget för hösten.

Ha en fin odlarvecka!
/Sara Bäckmo

 

04. februari 2018