01. oktober 2015

Djupbädden täckodlas med gräsklipp

Förändringen de senaste månaderna har varit enorm. Från en nygrävd jordig bädd till en frodig och färgglad växtplats.

Under vår och försommar är det lätt att hänt att jag gruvar mig lite och undrar om det verkligen kommer att bli något. Och hur, i så fall. Jag gör förstås det jag kan för att det ska växa så bra som möjligt men det finns ju inga garantier för något alls.

Och därför är det extra kul att jubla lite inombords när det gått vägen. Täckodling är grejen!

I veckans klipp från Skillnadens Trädgård visar jag hur djupbädden täckodlas med gräsklipp och ger några tips om det. Och så slutklämmen med resultatet, som du kanske redan sett?

 

Tidigare har jag visat hur jag använt mig av dubbelrader när jag odlar djupbädden och senare i höst ska jag visa hur jag matar den efter skörden. Så här såg det ut i våras när jag grävde om bädden, enligt konstens alla regler, innan morotssådden.  

Har du några djupbäddar i din trädgård? Hur gör du för att få stor skörd i dem?
/Sara Bäckmo

2 svar till “Djupbädden täckodlas med gräsklipp”

  1. Anna Munkahmmar skriver:

    Du har ju superproffsiga klipp ju. Som tv-program!?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *