Ett kök om dagen på Instagram - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Ett kök om dagen på Instagram

Låt oss inspireras av varandras kök! Och skratta och förfasas och glädjas och le. Ett kök om dagen i en vecka, direkt från verkligheten, vad tror du om det?

Av alla bilder som jag delar i mitt Instagram-flöde är det vårt kök som får flest gillamarkeringar. Jag delar sällan bilder inifrån vårt hus, det känns så privat och jag vill gärna hålla det så av respekt för resten av familjen. Men nån gång då och då får jag ändå lust att drämma iväg en särskilt härlig bild från en vardaglig stund. Och då smattrar det till.

Läs också Skillnadens kök

Det ni älskar att se allra mest är ett stökigt kök. Och jädrar så stökigt det kan vara! Inget bekommer mig mindre. Jag njuter av vardagslivet hemma och dansar lika bra med barnen efter frukost även om det är fullt på diskbänken. Just nu är det Marcus & Martinus låt Electrisk som är mest populär. Vi har ganska nyligen flyttat matbordet till ett annat rum och har istället som ett dansgolv och två fåtöljer framför vedspisen. Det bästa vi gjort på länge!

Idag och en vecka framåt föreslår jag att vi alla delar bilder på våra vardags-kök på Instagram under hashtag #ettkökomdagen - ett initiativ för att fylla flödet med vardagsrealism istället för redigerade och putsade ytor. Ibland blir jag så himla trött på den fina livet-på-landet-stämpeln som ska synas överallt. Det är så piffigt och ordnat. Ingen jag känner har det så hemma, sådär Lantlivs-perfekt. Låt oss frossa i vardagskök i en vecka!

Det ska bli urkul att se resultatet och jag hoppas det är ok att jag sammanställer några av bilderna i ett blogginlägg senare.
/Sara Bäckmo

20. september 2017

9 svar till “Ett kök om dagen på Instagram”

 1. Ulrika skriver:

  Underbart initiativ! Jag känner likadant när jag ser alla dessa perfekta hem i tidningar. Vårt kök speglar vårt liv, lite rörigt och stökigt men vi älskar det. Helt klart bästa platsen i hela huset. Just nu fullt av nyplockad svamp som väntar på att rensas och gröna tomater som ligger på mogning bredvid några burkar med inkokta tomater och plommonsylt som väntar på etiketter. ?

 2. Mariana skriver:

  Vilken strålande idé!

 3. stig ekström skriver:

  Ett stort tack för ditt inlägg om kök det där är precis som jag minns från min barndom för 50-60 år sen då såg alla kök på landet och säkert på många håll i städerna ut så där och det är kärleken till maten o familjen som är det viktiga o inte rostfria kylar o frysar och köksöar o maskiner i mängd
  jag hoppas att ditt initiativ med bilder på instagram finner gehör från många
  så kanske vi slipper några av alla dessa magasin med stilade bilder

 4. Theres skriver:

  Åh gud, vet inte om jag vill att folk ska se hur det ser ut i mitt kök haha. Lägger iofs inte ut några fejkade idyllbilder heller 🙂

 5. Ingela Andersson skriver:

  Älskar det, de med perfekta hem ANVÄNDER inte hemmet mycket. Vi som lever fullt ut och produserar vår mat mm i hemmet har en annan syn på hur hemmet ska....bör vara. Ok det finns pedantiska folk som lyckas med både och. Dit hör inte jag.
  Köket är ofta det mest kaotiska i hemmet. Nu plockade jag över frysvaror från 2 små frys skåp till en frysbox, köpt beg för billig peng. Listen höll inte tätt. Kostnad under 200kr för en ny list samt en massa efterforskning att finna till min äldre box.
  Nu till saken OJ vad mycket färdig mat jag har... visste inte jag hade SÅ mycket i frysarna. Nöjd att jag förvaltat min tid med mindre jobb till att spara pengar genom lågt matkonto och ekologiskt å närproduserat när lönen blir minimal.

 6. Lena Wirblad skriver:

  En superkul idé! Efter att ha stylat och kämpat för att neutralisera och minimera inför fotografering och visningar inför försäljningen, känns din idé som bästa befrielsen? Jag är på direkt! ?
  //Lena

 7. Sara skriver:

  Jag älskar att du som förebild visar det verkliga livet! Vi måste bli bättre på att våga visa hur livet är. Älskar när jag kommer hem till andras stök, men skäms för min egen. Har haft utmaning det senaste året att inte fixa perfekt när andra kommer. Bra att utmana sig!
  Sara

 8. anncarina skriver:

  MER behövs av det verkliga livet - Bra idé Sara! Kollat på bilderna på insta och det kändes SKÖÖÖÖÖÖÖNT - HEMMA! Härligt att se nergrisade tomma tallrikar, disk och allmän röra som blir i vardagen. Funderar ibland över all styling och perfektionism och vad det gör för nytta......själv påtar jag hellre i köksträdgården än finputsar och stylar mitt hem dagarna i ända!

 9. Ulrica Tholin skriver:

  Det bästa med mitt kök är ytorna, vi valde att riva en vägg för att få ett stort lantligt kök. Med köks soffa och bänk med två barstolar. Här har vi ätit upp till ca 16 personer. Det är långt ifrån perfekt med lister som saknas osv... Men vi har gjort det tillsammans min man och jag. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *