Frys dillkronor till nästa år - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Frys dillkronor till nästa år

Dillkronor till inläggningar är enkla att odla själv, men inte alltid så lätta att ha till hands just när de behövs. Så här löser jag det.

Vissa grönsaker som används samtidigt i matlagningen är inte alltid i fas med varandra. Dillkronor tycks aldrig finnas just precis när jag behöver dem, till exempel när jag lägger in gurkor. Många gånger går det att ersätta med dillstjälkar, som jag spar efter storskörd och fryser i påsar.

Dessbättre går det också jättebra att frysa själva dillkronorna. Det är ett jättebra sätt för att se till att det alltid finns kronor till olika inläggningar, till exempel saltgurka som du kan läsa recept om här.

Jag skördar helt enkelt dillkronorna när de är som finast och lägger i en stor plastpåse i frysen. Inte svårt alls. Passa på och fyll en påse du med innan dillen ger med sig!
/Sara Bäckmo

 
22. augusti 2016

10 svar till “Frys dillkronor till nästa år”

 1. alis hummelblad skriver:

  Hej och tack för att du inspirerar mig! Jag undrar om/hur du tar hand om solrosfrön? Mvh Alis

 2. Kajsa Eriksson skriver:

  Jag brukar också frysa in krondill för att ha till kräftorna. En varning bara; de har en väldigt genomträngande lukt och om plastpåsen är av dålig kvalitet så kan man riskera att allting i frysen kommer att smaka dill. Så se till att emballera ordentilgt.

 3. whipwolf skriver:

  Hej! Länken till dina saltgurka finns inte längre och jag hittar inte det heller på din hemsida. vill gärna prova. Kan du kolla vad är fel?
  Tack! Barbara

  • Sara Bäckmo skriver:

   Hej, Jag har åtgärdat felet och du kan klicka på länken för att läsa igen. Receptet finns också i min bok Skillnadens skörd.

 4. Eva Dahlqvist skriver:

  Tar du dillkronorna när det blommar gult, eller väntar du tills de har fått början till frön, ännu gröna?

  • Sara Bäckmo skriver:

   När de blommar, ej då de satt frö.

   • Therese Eriksson skriver:

    Hej jag har sått krondill iår och nu har dom blivit långa med kul krona men ej blommat.
    Kan man plocka dom nu och frysa eller ska jag vänta tills de blommat?
    Och varför ska den helstblomma ?
    Stor kram

 5. Mian skriver:

  Fryser dillen i glasburk, det isolerar lukten

 6. Anna skriver:

  Jag har fryst dillkronor i påse och folie och det luktade dill i hela frysen. Förra året frös jag in det i vacumpåse efter tips. Hade till kräftkok så det gjorde inget att dillkronorna var lite hängiga av behandlingen. Dill i övrigt fryser jag i glasburk precis som någon annan skrev lätt att ta fram och ingen lukt.

  • Mia skriver:

   När jag var liten blev vi en gång bjudna av min faster på kanelbullar som smakade dill…. Det pratade de andra fastrarna om i många år efteråt 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *